y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Το Υπουργείο Παιδείας ακολουθώντας τη μνημονιακή τροχιά των προηγούμενων ετών νομοθετεί με γνώμονα την πολιτική των περικοπών ακόμη και σε θέματα που αφορούν τη στελέχωση των δομών ειδικής αγωγής. Αναφερόμαστε στο άρθρο 48 «Ρύθμιση θεμάτων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης» του ν.4415/2016 «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΛΜΕ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ,

Σύμφωνα με το προαναφερόμενο άρθρο σε περίπτωση που υπάρχει «αδυναμία πλήρωσης των κενών» της ειδικής αγωγής επιλέγονται εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν τα προσόντα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, όπως αυτά ορίζονται στο ίδιο άρθρο (εξειδικευμένες σπουδές και προϋπηρεσία στις εν λόγω δομές). Χωρίς παιδαγωγικά και επιστημονικά κριτήρια, αλλά με καθαρά οικονομική στόχευση διαμορφώνεται το νέο πλαίσιο της ειδικής αγωγής. Η πρόβλεψη της συγκεκριμένης παραγράφου προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες σχολικές χρονιές εξαιτίας της απουσίας μόνιμων διορισμών και της μείωσης των απαιτούμενων κονδυλίων για κάλυψη των κενών από αναπληρωτές.

Μετά από την εφαρμογή ενός συνόλου μέτρων που στόχο έχουν την εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού (αύξηση ωραρίου, αναμόρφωση των ωρολογίων προγραμμάτων με μείωση των ωρών διδασκαλίας, κατάργηση υπευθύνων εργαστηρίων πληροφορικής και φυσικών επιστημών, κατάργηση επιπέδων αγγλικής, συγχωνεύσεις τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ) προκειμένου να καλυφθούν τα τακτικά κενά εκπαιδευτικών που προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις και από την απουσία μόνιμων διορισμών, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά και στην αντιμετώπιση των χιλιάδων κενών ειδικής αγωγής. Το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα πλεονάζει πλέον τεχνητά από τη συστηματική αποδόμηση της δημόσιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης θα αξιοποιείται και στην ειδική αγωγή.

Οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές ειδικής αγωγής που διαθέτουν τα προσόντα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για πρόσληψη στις δομές ειδικής αγωγής θα βρεθούν στην ανεργία μετά από χρόνια αναπλήρωσης τακτικών κενών σε κάθε σημείο της Ελλάδας.

Ο στόχος του Υπουργείου Παιδείας σε καμία περίπτωση δεν θα διχάσει τους εκπαιδευτικούς. Αντίθετα θα μας ενώσει στα αιτήματα και στις διεκδικήσεις μας.

Απαιτούμε άμεση κάλυψη των κενών ειδικής αγωγής με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΝΟΥ                                         ΝΥΜΦΟΔΩΡΑ ΤΣΙΑΟΥΣΗ

Πηγή: ipaideia.gr
Από το Blogger.