y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Ο Βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, συνεχίζει να ασκεί πιέσεις προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφορικά με το ακανθώδες – ιδίως για τους κατοίκους του Αγκίστρου και του Προμαχώνα – ζήτημα της καταβολής διοδίων στον Ισόπεδο Κόμβο του Προμαχώνα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΙΟΔΙΑ, ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,

Παρά την έγγραφη διαβεβαίωση που είχε λάβει ο κ. Καραμανλής από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» πως «με την κατασκευή του μετωπικού Σ.Δ. “Προμαχώνας”, δεν θίγονται οι υπάρχουσες ενδοδημοτικές μετακινήσεις, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια ή υποχρέωση καταβολής διοδίων», με έκπληξη πληροφορήθηκε το γεγονός ότι αύριο Πέμπτη θα λειτουργήσει ο σταθμός διοδίων στον κάθετο οδικό άξονα του Προμαχώνα, χωρίζοντας την τοπική κοινότητα στα δύο.

Για το λόγο κατέθεσε χθες νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Σπίρτζη, ζητώντας του να προβεί σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Αγκίστρου και Προμαχώνα Σερρών να μην επιβαρύνονται με εις διπλούν διόδια, προκειμένου να μετακινούνται εντός των περιοχών τους.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Απαλλαγή κατοίκων Αγκίστρου και Προμαχώνα Σερρών από την καταβολή διοδίων στο σταθμό Προμαχώνα

Κύριε Υπουργέ,

Στις 21 Ιανουαρίου είχα καταθέσει Αναφορά, σχετικά με την απαλλαγή των κατοίκων Αγκίστρου και Προμαχώνα Σερρών από την καταβολή διοδίων στον Ισόπεδο Κόμβο του Προμαχώνα, διότι αποκόπτονται – κυρίως – από το μοναδικό φαρμακείο που λειτουργεί στην περιοχή.

Στην απάντηση, μάλιστα, της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», που μου κοινοποιήσατε στις 24/2/2016, σημειώνεται ότι «[μ]ε την κατασκευή του μετωπικού Σ.Δ. “Προμαχώνας”, δεν θίγονται οι υπάρχουσες ενδοδημοτικές μετακινήσεις, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια ή υποχρέωση καταβολής διοδίων».

Παρ’όλ’αυτά, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι από την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, θα λειτουργήσουν τα διόδια της Εγνατίας Οδού, που βρίσκονται στον κάθετο οδικό άξονα του Προμαχώνα, χωρίζοντας την τοπική κοινότητα του Προμαχώνα του δήμου Σιντικής στα δύο.

Συνεπεία των ανωτέρω, ερωτάσθε κε Υπουργέ:

– Σε τι ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε άμεσα προκειμένου οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Αγκίστρου και Προμαχώνα Σερρών να μην επιβαρύνονται με εις διπλούν διόδια, προκειμένου να μετακινούνται εντός των περιοχών τους;

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.