y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Έργα συνολικού ύψους 3,2 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού Σερρών, έναντι του κινδύνου νέας υπερχείλισης του Στρυμόνα προωθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία παράλληλα διεκδικεί πρόγραμμα 4 εκατ. ευρώ, από κοινοτικούς πόρους για παρεμβάσεις στο ανάχωμα της Κερκίνης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ, ΚΕΡΚΙΝΗ,

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Σερρών, «ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για να διαθέσουμε 2,7 εκατ. Ευρώ, για τον καθαρισμό της κοίτης του Στρυμόνα από τις νησίδες και επιπλέον 500.000 ευρώ για την παρουσία βυθοκόρου στις εκβολές του ποταμού». 

Με τις παρεμβάσεις αυτές επισήμανε ο περιφερειάρχης, «δίδεται λύση στο τεράστιο πρόβλημα των πλημμυρών σε μια περιοχή που έχει εγκαταλειφθεί από την πολιτεία εδώ και 40 χρόνια», ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως «υποβάλαμε πρόταση στο Interreg για τη χρηματοδότηση με 4 εκατ. Ευρώ της ενίσχυσης του ανατολικού αναχώματος της Κερκίνης».

Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στην περίπτωση της ΕΒΖ ΑΕ, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αποπληρωμή των 8 εκατ. ευρώ, που οφείλονται στους τευτλοπαραγωγούς για την περσινή τους παραγωγή και ταυτόχρονα να βρει τρόπο να λειτουργήσει η βιομηχανία βιώσιμα και ανταγωνιστικά.

Πηγή: agronews.gr
Από το Blogger.