y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Τον σχεδιασμό για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Κεντρική Μακεδονία, ανακοίνωσε χθες από τις Σέρρες ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, ΣΕΡΡΕΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΒΕΡΟΙΑ, ΚΙΛΚΙΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΓΙΑΝΙΤΣΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ,

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «ως διοίκηση έχουμε θέσει σε προτεραιότητα την επέκταση του δικτύου σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας». 

Σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει, ανέφερε «τέσσερις συναντήσεις στο αρμόδιο υπουργείο και άλλες δύο στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο, τη ΔΕΠΑ και την ΕΠΑ Β. Ελλάδας. Περιμένουμε από τις δύο εταιρίες τη μελέτη κόστους - οφέλους για όλες τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας και εν συνεχεία θα προχωρήσουμε στην ένταξη του σχετικού έργου στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020».

Ο κ. Τζιτζικώστας ότι για το συγκεκριμένο έργο η χρηματοδότηση θα είναι μικτή: Από τη μία πλευρά, η Περιφέρεια μέσω του ΕΣΠΑ και από την άλλοι οι ΔΕΠΑ, ΕΠΑ Β. Ελλάδας με ίδιους πόρους.

«Στην πρώτη φάση θα ενταχθούν οι Σέρρες, το Κιλκίς, η Βέροια, η Κατερίνη και τα Γιανιτσά», επισήμανε, συμπληρώνοντας πως «μαζί με την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και τη Στερεά Ελλάδα, είμαστε οι πρώτες περιφέρειες όπου το δίκτυο επεκτείνεται εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης».

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, ο περιφερειάρχης εκτίμησε πως «αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, το έργο θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017», ενώ για τη χρηματοδότηση τόνισε πως «το συνολικό ποσό από το ΕΣΠΑ θα είναι μεγαλύτερο από 20 εκατομμύρια ευρώ».

Πηγή: energia.gr
Από το Blogger.