y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Στην εορτή του Αγίου Φανουρίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος την Παρασκευή 26 Αυγούστου όπου και ευλόγησε ένα πλήθος καλλιτεχνικών κατασκευών από τις κυρίες που προήλθαν τόσο στο προσκύνημα της Αγίας Ζώνης όπου η εορτή του Αγίου εντάσσεται στο σύνολο των εορτών της Παναγίας της 31ης Αυγούστου, όσο και στην ενορία του Λιμνοχωρίου στο όμορφο χειμερινό παρεκκλήσιο του Αγίου που έκτισε ο Σεβασμιώτατος για τις ανάγκες του δύσκολου χειμώνα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΣ,

Το σημαντικό ήταν οι δεκάδες Φανουρόπιττες που ευλογήθηκαν και οι πολλές ευχές που αναπέμφθηκαν για την ικανοποίηση των επιθυμιών του πλήθους των χριστιανών.

Το ίδιο βράδυ ο Σεβασμιώτατος παρέστη στο "Πανηγύρι της γης" που κάθε χρόνο πραγματοποιείται στην ενορία του Γονίμου για την προβολή των τοπικών προϊόντων από τους παραγωγούς αφού η γη εδώ παράγει λόγω της ευφορίας του εδάφους όλα τα αγαθά.

Οι νέοι της ενορίας παρουσίασαν ένα πλούσιο λαϊκό παραδοσιακό πρόγραμμα με ντόπιους χορούς.

Για την ανάδειξη του προσκυνήματος της Αγίας Ζώνης ο Σεβασμιώτατος φρόντισε για την αναβάθμιση του χώρου με την τσιμεντόστρωση της πλατείας, την κατασκευή παρτεριών τα οποία δεντροφυτεύτηκαν κατάλληλα.

Πηγή: romfea.gr
Από το Blogger.