y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε η καταληκτική – απολογιστική συνάντηση της τρέχουσας χρονιάς του δικτύου των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού, το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΔΗΠΕΘΕ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ,


Οι έξι πρόεδροι αλλά και λοιπά στελέχη των έξι συμμετεχόντων στο δίκτυο ΔΗΠΕΘΕ, ήτοι των ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, Καβάλας, Κοζάνης, Σερρών, Ιωαννίνων και Βέροιας, ξεναγήθηκαν στην πόλη της Κομοτηνής, πραγματοποιώντας επισκέψεις στη  Παπαδριέλλειο Δημοτική Πινακοθήκη, στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Κομοτηνής  και στο Δημοτικό Μουσείο Αστικού Πολιτισμού (Σκουτέρη-Δίντζογλου), αλλά και στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής ώστε να γνωρίζουν καλύτερα τον χώρο και τη λειτουργία του,  ενώ συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, ο οποίος τους καλωσόρισε εκ μέρους των Κομοτηναίων, παραθέτοντας έπειτα κοινή συνέντευξη τύπου.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου και η κ. Μαρία Μερέτη, εκ μέρους του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, οι πρόεδροι των ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Κοζάνης, Σερρών, Βέροιας και Ιωαννίνων, κ.κ. Πέτρος Πετρόπουλος, Θέμης Λιάκος, Δημήτρης Τσαλίκογλου, Νίκος Μαυροκεφαλίδης και Αλέκα Βακαλοπούλου αντίστοιχα, καθώς και ο αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων κ. Φίλιππος Παπανικολάου και η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Ελένη Δημοπούλου.

Η κ. Σοφία Μενεσελίδου έλαβε πρώτη τον λόγο κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στη δημιουργία του δικτύου τονίζοντας ότι αυτό αναδεικνύει την περιφερειακότητα της Εγνατίας και σε πολιτισμικό επίπεδο για να δώσει ακολούθως τον λόγο στον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ύπαρξης και της διεύρυνσης του δικτύου αυτού. «Η προσφορά των ΔΗΠΕΘΕ ανά την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό είναι γνωστή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος για να επισημάνει πως η ύπαρξη του δικτύου των ΔΗΠΕΘΕ είναι σημαντική για δύο κυρίως λόγους ο πρώτος εκ των οποίων αφορά στις κοινές δράσεις που αναπτύσσουν και ο δεύτερος στην  ανταλλαγή καλών πρακτικών που όπως τόνισε «βοηθούν στην εξομάλυνση και την επίλυση προβλημάτων που μπορεί να υπάρχουν».

Ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε στα σημαντικά αποτελέσματα της έως τώρα συνεργασίας των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού ευχόμενος τέλος «η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και να αποτελέσει τον πιλότο για παρόμοιες δικτυώσεις και σε άλλα ΔΗΠΕΘΕ ανά την  Ελλάδα». 

Νίκος Μαυροκεφαλίδης «Συνασπιζόμενοι και συνεργαζόμενοι πολλαπλασιάζουμε τα οφέλη στις κοινωνίες μας και υποδιαιρούμε τα προβλήματα» 

Στην ιστορία της δημιουργίας του δικτύου αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος τόνισε πως το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των συμμετεχόντων ΔΗΠΕΘΕ αποτελεί μια «ομολογία φιλίας, συναντίληψης των συμμετεχόντων οι οποίοι  συνασπιζόμενοι και συνεργαζόμενοι πολλαπλασιάζουμε τα οφέλη στις κοινωνίες μας και υποδιαιρούμε τα προβλήματα».

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης αναφέρθηκε και στις κοινές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί έως τώρα, για να επισημάνει πως η επίσκεψη αυτή στην Κομοτηνή σηματοδοτεί το κλείσιμο του φετινού κύκλου και την ευκαιρία «επαναπροσδιορισμού, εκτίμησης των έως τώρα δράσεων και της σύνταξης του νέου πλαισίου και των νέων στόχων για την επόμενη χρονιά».

Κλείνοντας η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης κ. Ελένη Δημοπούλου  έκανε γνωστό πως κατά τη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε πως από το Σεπτέμβριο ο νέος ορίζοντας συνεργασίας των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας θα αφορά τη διαφορετικότητα. Όπως εξήγησε «όλα τα ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας να ασχοληθούν με “το θέατρο αγαπάει τη διαφορετικότητα”» εξηγώντας πως «άτομα με αναπηρία και μη  θα δουλέψουν μαζί σε ανοιχτές ομάδες ένταξης με συνομηλίκους φίλους για να παράξουμε κοινό έργο».

Πηγή: paratiritis-news.gr

Από το Blogger.