y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

«Σήμερα παραδίδουμε και επίσημα στους αγαπητούς συνδημότες μας του Σκουτάρεως το Αποχετευτικό δίκτυο της Δημοτικής Κοινότητας συνολικού προϋπολογισμού 11 εκ. ευρώ. Είναι ένα δίκτυο φορέας ποιότητας ζωής που συμβάλλει στην προστασία της υγείας των κατοίκων, όπως και αυτής του περιβάλλοντος. Αισθάνομαι λοιπόν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που τα παιδιά του Σκουτάρεως και της περιοχής θα μεγαλώσουν σ’ ένα περιβάλλον που δεν θα εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους» δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Π. Αγγελίδης εγκαινιάζοντας με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Κ. Χασαπίδη το μεγάλο Αποχετευτικό του Σκουτάρεως, χθές, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

ΣΕΡΡΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ, ΣΚΟΥΤΑΡΙ,

«Οι Σκουταριανοί, όπως και οι Μητρουσιώτες, περίμεναν 16 ολόκληρα χρόνια αυτό το έργο και αυτό είναι εδώ σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τη γύρω περιοχή» υπογράμμισε ο Δήμαρχος πριν αναφερθεί στην πορεία του έργου.

Η πορεία του έργου

Αρχές του 2000, οι Καποδιστριακοί δήμοι Σκουτάρεως και Κ. Μητρούση ξεκίνησαν μελέτες, ο καθένας από την πλευρά του, για την κατασκευή Αποχετευτικού Δικτύου στις παραπάνω Δημοτικές Κοινότητες, αφού προηγουμένως είχαν υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με τη Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών για την υποδοχή των λυμάτων από τον Βιολογικό. Εντός του 2009 υπήρξε προέγκριση των μελετών. Από τις αρχές του 2011, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Σερρών σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. τροποποίησαν, ολοκλήρωσαν τις μελέτες και τον Μάρτιο του 2011 υπέβαλλαν πλήρη φάκελο στο ΕΠΠΕΡΑΑ με αποτέλεσμα την ένταξη του έργου την 11η Ιουνίου 2012.

«Συνδεθείτε σήμερα»

Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Κ. Χασαπίδης κάλεσε τους Σκουταριανούς να συνδέσουν τις οικίες τους με τον αγωγό λυμάτων το ταχύτερο δυνατόν, «διότι αυτό είναι προς όφελος των ιδίων και του Περιβάλλοντος».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τα στελέχη και τους εργαζομένους της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., τις Τεχνικές Εταιρίες, τους δημότες και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση και λειτουργία του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου.

Ήταν εκεί

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ι. Μωυσιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Α. Μπασδάνης, Δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι δημοτικών Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων με μέλη των συμβουλίων τους, μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., ο Γενικός Διευθυντής Ν. Σαφαρίκας όπως και πολλοί δημότες τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή των εγκαινίων.

Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του κεντρικού αντλιοστασίου από τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρίας και άπαντες εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτό το μεγάλο έργο πνοής που βάζει ψηλά τον πήχη της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών «η ζωή δεν θα είναι πια αυτή που ήταν στο Σκούταρι και στο Μητρούσι φθάνει να συνδεθούμε όλοι σήμερα».  

Πηγή: epoli.gr

Από το Blogger.