y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Στόχος ομάδας χάκερ από τη Ρωσία έγινε η Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ (WADA), όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΡΩΣΙΑ, ΧΑΚΕΡ, WADA, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ,

Η WADA επιβεβαίωσε ότι μια ομάδα Ρώσων χάκερ απέκτησε παράνομα πρόσβαση στη βάση δεδομένων της και στη συνέχεια δημοσίευσε εμπιστευτικούς ιατρικούς φακέλους της Αμερικανικής Ολυμπιακής ομάδας. Οι χάκερ ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να δημοσιεύσουν και άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες το επόμενο διάστημα.

Την ευθύνη για την επίθεση στα δεδομένα της WADA ανέλαβε η αυτοαποκαλούμενη ομάδα χάκερ "Fancy Bears".

Οι χάκερ ανακοίνωσαν ότι διαθέτουν πληροφορίες για κορυφαίους Αμερικανούς αθλητές, μεταξύ των οποίων οι διάσημες αθλήτριες του τένις Venus και Serena Williams και η Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Simone Biles, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.
Σε ανακοίνωση της η WADA υπογραμμίζει ότι η κυβερνοεπίθεση αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια να υπονομευτεί το παγκόσμιο σύστημα για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι "σε καμία περίπτωση" δεν υπάρχει εμπλοκή από το Κρεμλίνο ή τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας στην επίθεση, όπως μεταδίδουν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι χάκερ εστίασαν σε ιατρικά αρχεία που περιγράφουν τη "χρήση θεραπευτικών ουσιών κατ' εξαίρεση", κάτι που επιτρέπει τη χρήση απαγορευμένων ουσιών λόγω επαληθευμένων ιατρικών αναγκών των αθλητών.

Ο επικεφαλής της WADA, Olivier Niggli υπογράμμισε ότι "αυτές οι εγκληματικές πράξεις θέτουν σε κίνδυνο την προσπάθεια της παγκόσμιας κοινότητας για την καταπολέμηση του ντόπινγκ".

Υπενθυμίζεται ότι η WADA είχε ζητήσει τον αποκλεισμό δεκάδων Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Πηγή: capital.gr
Από το Blogger.