y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Έκκληση για να καταθέσουν οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού της κακοποίησης


Σάλο και οργισμένα σχόλια στο διαδίκτυο έχει πρoκαλέσει ένα βίντεο το οποίο δημοσίευσε το zougla.gr. Το βίντεο καταγράφει ακραία κακοποίηση σκύλου στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Αμερικής.

Το βίντεο δείχνει ένα σκυλί να πέφτει από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου μιας πολυκατοικίας. Ωστόσο οι πληροφορίες για το περιστατικό αρχικά ήταν συγκεχυμένες καθώς το βίντεο δεν είχε καταγράψει τι ακριβώς συνέβη τα δευτερόλεπτα πριν ο σκύλος βρεθεί στο κενό και χτυπήσει με ορμή στην άσφαλτο.

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του star,gr και τις καταγγελίες που επικαλείται, όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιόκτητης του διαμερίσματος έκανε έξωση στους ενοικιαστές του επειδή δεν του πλήρωναν ενοίκια. Όμως μέσα στο σπίτι, είχε παραμείνει το άτυχο τετράποδο της οικογένειας το οποίο κατηγορείται πως πέταξε ο ίδιος από τη βεράντα.

Το zougla.gr μεταδίδει επίσης πως η αστυνομία επιλήφθηκε του περιστατικού και προσήγαγε τον δράστη, ο οποίος πιθανότατα δεν είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης του σκύλου. Δύο γυναίκες κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν για το περιστατικό, όμως αδυνατούν να αναγνωρίσουν τον δράστη (δεν φαίνεται ούτε στο συγκεκριμένο βίντεο) και ως εκ τούτου ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος, με τον εισαγγελέα να ζητάει όμως προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό.

Η Μάρθα Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων ασχολείται προσωπικά με το περιστατικό και απευθύνει έκκληση μέσω του zougla.gr να παρουσιαστεί ο άνθρωπος που κατέγραψε το βίαιο και ντροπιαστικό συμβάν στο βίντεο, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας και να κινηθεί η δίωξη από τις Αρχές.

Το σκυλί επέζησε και φέρει τραύματα στα πόδια και στα δόντια και τη Δευτέρα αναμένεται να χειρουργηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νόμος περί Κακοποίησης Ζώων προβλέπει ποινή φυλάκισης από 1 έως 5 έτη και πρόστιμο έως 30.000 ευρώ.

Προτάθηκε από Θανάσης Α. | Πηγή: lifo.gr
Από το Blogger.