y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Η σερραϊκή βιομηχανία που συνέδεσε το όνομά της με την παραγωγή παραδοσιακών γεύσεων

ΣΕΡΡΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ,

Εάν μια πόλη είναι ταυτισμένη με την ιστορία της μπουγάτσας, αυτή είναι η πόλη των Σερρών. Με ιστορία που ξεκινά από τη Μικρά Ασία, η μπουγάτσα με κρέμα ή τυρί, κιμά, σπανάκι ή πράσο, είναι συνυφασμένη με την πόλη.

Πολιτογραφήθηκε Σερραία εξαιτίας του μεγάλου αριθμού προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στον νομό, οι οποίοι κράτησαν καλά κρυμμένο το μυστικό της γεύσης και της ποιότητας. Από τις μεγάλες επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για την παραγωγή παραδοσιακής ζύμης, χειροποίητων εδεσμάτων και μπουγάτσας είναι η ΧΡΥΣΟ FOODS AE, που παράγει παραδοσιακή μπουγάτσα σε περισσότερους από πέντε τύπους και πάνω από 25 είδη πιτών, πίτσας, κρουασάν και γλυκών.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση πήρε την τελική της μορφή πριν από μια δεκαετία, όταν ο σημερινός ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος, Χρυσόστομος Καρανικόλας, αποφάσισε να επεκτείνει την επαγγελματική του δραστηριότητα στον χώρο της χονδρικής. Νωρίτερα, όμως και συγκεκριμένα το 1982, ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Τσιώλας, είχε ήδη δημιουργήσει την ομώνυμη εταιρεία με αντικείμενο την παραγωγή και τη διάθεση μπουγάτσας και την ανάπτυξη καταστημάτων πρώτα στις Σέρρες και σταδιακά σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι, από τα γνωστά και ομώνυμα καταστήματα που λειτουργούν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, και από τον χώρο της εστίασης, η παραγωγή μπουγάτσας περνά σε άλλο επίπεδο με σταθερή και διαρκώς αναπτυσσόμενη γραμμή παραγωγής και με συνεχείς προσθήκες νέων κωδικών προϊόντων. Σήμερα, η χονδρική έχει διαχωριστεί από τη λιανική πώληση και κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη του δικτύου, μέσω franchising, σε καίρια εμπορικά σημεία, εντός, αλλά και εκτός του ελλαδικού χώρου.

Η ανάπτυξη συνεργασιών και καταστημάτων έχει άλλη εταιρική μορφή, με τον Κωνσταντίνο Τσιώλα, τον ιδρυτή της, να βρίσκεται στο τιμόνι της λιανικής. «Με εγκαταστάσεις έκτασης 18 στρεμμάτων και με περισσότερα από 200 άτομα προσωπικό, η ΧΡΥΣΟ FOODS ΑΕ είναι μία δυναμική ελληνική επιχείρηση με διαρκή ανοδική πορεία που πιστοποιείται από τη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και των κερδών της», αναφέρει ο Δημήτρης Τσιώλας, υπεύθυνος ανάπτυξης της βιομηχανίας.

Στόχος είναι, όπως αναφέρει, η διατήρηση των παραδοσιακών χειροποίητων εδεσμάτων και όχι βιομηχανοποιημένων στη γραμμή παραγωγής, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα, η οργάνωση, η ασφάλεια, αλλά και η διατήρηση της ανώτερης ποιότητας των προϊόντων. Όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας έχει πιστοποιηθεί με το σύστημα HACCP. Η βιομηχανία παράγει ημερησίως περισσότερους από 18 τόνους παραδοσιακών εδεσμάτων και εξάγει πολλά από τα προϊόντα της κυρίως προς τη Γερμανία.

Της Αφροδίτης Χρυσοχόου | Πηγή: ypaithros.gr
Από το Blogger.