y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ κατέπεσε κατά τη διάρκεια των προσπαθειών κατάσβεσης της φωτιάς σε πευκοδάσος στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας. Σώοι οι πιλότοι, στις φλόγες το αεροσκάφος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ,

Ένα από τα 8 αεροσκάφη κατάσβεσης που επιχειρούσαν στα Δερβενοχώρια, στην περιοχή Σκούρτα έπεσε λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα αφότου άδειασε την δεξαμενή νερού επάνω από την εστία της φωτιάς.



Μαρτυρίες αναφέρουν ότι στο αεροσκάφος εκδηλώθηκε φωτιά εν πτήσει και οι χειριστές του, με φλεγόμενο το αεροσκάφος, πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή κοντά στο χωριό Στεφάνη, πλησίον της Μονής Ζωοδόχου Πηγής.

Από σύμπτωση, καθαρά, βρισκόταν δίπλα μια ομάδα διασωστών που έσπευσε και απεγκλώβισε τους πιλότους, που κατάφεραν να εγκαταλείψουν έγκαιρα το αεροσκάφος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Ενώ ο δεύτερος, χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας, έχει τραυματισθεί ελαφρά.

Οι δυο πιλότοι μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Διευκρινίζεται πάντως ότι το αεροσκάφος είναι από τα παλιά καναντέρ CL-215, για τα οποία έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, ότι είναι πλέον «γερασμένα».

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες στις 22.40 το βράδυ σε πευκοδάσος . Το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στο δυτικό μέτωπο που απειλεί το δάσος και όχι κατοικημένη περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως από το ίδιο σημείο είχε ξεκινήσει και η μεγάλη φωτιά του 2007 στην Πάρνηθα.

Στην περιοχή εστάλησαν και ενεργούν από αέρος, οκτώ πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς 115 πυροσβέστες με 56 υδροφόρα οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο, καθώς και υδροφόρες των δήμων, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.


Ωστόσο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις, ενώ ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους.

Πηγή: news247.gr
Από το Blogger.