y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Ακόμα ένα μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή της η Σερραία Αθανασία Τσόλα, από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων που διεξάγεται στη Ριέκα της Κροατίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ, ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΣΟΛΑ,

Η αθλήτρια του Πανσερραϊκού μαζί με την Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου (αθλήτρια του Ν.Ο. Βουλιαγμένης) κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο τελικό του Ντουέτο. Το επίσημο σάιτ της Κολυμβητικής ομοσπονδίας Ελλάδας (koe.org.gr) χαρακτηρίζει ως: «τεράστιο βήμα προόδου για την ελληνική Συγχρονισμένη κολύμβηση και σπουδαία διάκριση, αυτή που έφερε το ελληνικό Ντουέτο στον τελικό του αγωνίσματος, στην τέταρτη ημέρα (Σάββατο 25/6) του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νεανίδων στη Ριέκα της Κροατίας. Οι Ελληνίδες αθλήτριες εκτέλεσαν θαυμάσια το πρόγραμμά τους στον τελικό και σε συνδυασμό με την πολύ καλή παρουσία τους στις χθεσινές Φιγούρες (καθώς μετράει η βαθμολογία 50%-50% για την τελική κατάταξη) κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, σε σχέση με τη θέση τους στον προκριματικό (όπου ήταν 5ες), και βαθμολογούμενες με 160,1244 β., κατάφεραν να υποσκελίσουν την Ισπανία και την Ιταλία, να ανεβούν 3ες στην Ευρώπη και να χαρίσουν στην Ελλάδα μια μεγάλη επιτυχία. Τις ξεπέρασαν μόνο το πάντα ισχυρό Ντουέτο της Ρωσίας (Κουλάγκινα / Καλίνινα 168,1599 β.) που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και αυτό της Ουκρανίας (Ναριέζνα, Γιάκνο 164,5514 β.) που πήρε το ασημένιο».


Η επικεφαλής ομοσπονδιακή προπονήτρια στη Ριέκα, η Μαρία Θηβαίου, που παρίσταται και ως Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής του αθλήματος στη LEN,  δήλωσε στο σάιτ της ομοσπονδίας: «Είναι μια τεράστια διάκριση, μια μεγάλη επιτυχία. Ανατρέψαμε όλα τα δεδομένα. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και σε όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια υπό δύσκολες συνθήκες. Κι η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου για την Ελλάδα εδώ είναι και προοίμιο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας που ακολουθεί. Επίσης, φάνηκε ότι στη Συγχρονισμένη κολύμβηση στην Ευρώπη αλλάζουν πράγματα, πάνε προς το καλύτερο, υπάρχει νέα πνοή καθώς φαίνεται ότι επιτέλους μπορούν να αλλάζουν πράγματα. Η ομάδα μας αυτή είναι δεμένη σαν μια γροθιά και προσπαθεί να δώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων της. Τα κορίτσια του Ντουέτο είχαν τεράστια θέληση να κάνουν αυτή την ανατροπή και να βρεθούν στο βάθρο, είχαν σπουδαία βελτίωση, τα κατάφεραν και έκαναν κάτι σπουδαίο. Μπράβο τους. Κι όλα αυτά γίνονται παρά το γεγονός ότι προετοιμασία μας ήταν γεμάτη προβλήματα, τα γνωστά με τα κολυμβητήρια, αλλά και με τις εξετάσεις των κοριτσιών στα σχολεία που έπεσαν σε αυτό το διάστημα. Συνεχίζουμε για να ανεβάσουμε ακόμα ψηλότερα το άθλημα».


Πέμπτη στο Ομαδικό με Τσόλα και Τσιαντή

Η Εθνική ομάδα με τις δύο Σερραίες στη σύνθεση της, την Αθανασία Τσόλα και την Δήμητρα Τσιαντή, κατέκτησε την 5η θέση στον τελικό του Ομαδικού . Οι δύο αθλήτριες του Πανσερραϊκού μαζί με τις: Ιφιγένεια Δίπλα, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Μαρία Ελένη Αρμάου, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Βασιλική Κοφίδη,  Βαλεντίνα Φαραντούρη, αναπλ. Όλγα Κουργιαντάκη, Αναστασία Ταξοπούλου, Αλεξάνδρα Κουτσούλα, Ειρήνη Καββάλου βαθμολογήθηκαν με 157,2163 β. συνολικά (πρόγραμμα τελικού 50% και φιγούρες 50%) και κατετάγησαν 5ες, όπως και στον προκριματικό. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία με 168,9311 β., το ασημένιο η Ουκρανία με 163,9989 β. και το χάλκινο η Ισπανία με 160,6153 β.

Την Κυριακή (26/6), τελευταία ημέρα των αγώνων, το πρωί (11.00 ώρα Ελλάδας) αγωνίζεται η Αθανασία Τσόλα στον τελικό του Σόλο και το απόγευμα (17.00 ώρα Ελλάδας) η Εθνική μας (με Τσόλα και Τσιαντή) στον τελικό του Κόμπο.

Πηγή: ert.gr
Από το Blogger.