y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα από την προσεχή Δευτέρα 23/5 θα ξαναρχίσουν οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, οι οποίες έχουν σταματήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, λόγω της αποχής από αυτές των εξεταστών, καθώς από τις αρχές του έτους δεν τους αναγνωριζόταν η αμοιβή για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ,

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Τζιτζικώστα η οποία έγινε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM» την Τετάρτη 18/5 έχει ως εξής:

Για τις συνεχείς αναβολές στις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι «με όποιο κόστος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης. Η αναστάτωση και η ταλαιπωρία των πολιτών δημιουργήθηκε λόγω της αλλαγής του νόμου. Όμως με απόφασή μας, από Δευτέρα ξεκινούν οι εξετάσεις εντός του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών».

Το πρόβλημα των Δημοσίων Υπαλλήλων που λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις είναι ότι:

«Για τη συμμετοχή τους στο έργο των εξετάσεων, οι εξεταστές μέχρι πρόσφατα αποζημιώνονταν με το ποσό των 40 ευρώ (μικτά) ανά ημέρα εξέτασης, χωρίς ωστόσο η μηνιαία αποζημίωση να υπερβαίνει το ποσό των 240 ευρώ, ακόμη κι αν οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από έξι ανά μήνα, λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών. Δεδομένου ότι, σε κάθε ημέρα εξετάσεων κάθε εξεταστής συμμετείχε κατά μέσο όρο σε 4-6 εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και κάθε υποψήφιος οδηγός για κάθε πρακτική ή θεωρητική δοκιμασία υποχρεούται στην έκδοση παραβόλου 10 ευρώ, είναι προφανές ότι η υφιστάμενη διαδικασία δεν είχε δημοσιονομικό κόστος ούτε και βάρυνε τη λειτουργία του Δημοσίου αφού γινόταν εκτός ωραρίου εργασίας».

Ακόμη από 1/1/2016, ημερομηνία ισχύος του Ν. 4354/2015, καταργήθηκε κάθε διάταξη και ΥΑ που προέβλεπε τη χορήγηση αμοιβής για τη διενέργεια εξετάσεων εκτός ωραρίου, με αποτέλεσμα οι εξεταστές να απέχουν από τη διενέργεια των εξετάσεων, μέχρι να ρυθμιστεί το ειδικό καθεστώς που θα διέπει τη συμμετοχή τους σε αυτές. «Το υπουργείο ωστόσο μέχρι σήμερα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «δεν έχει καταθέσει τη σχετική τροπολογία του νόμου 4354/2015 (άρθρο 21 παρ.1) που να ρυθμίζει το θέμα της αποζημίωσης (και όχι επιδόματος όπως έχει εσφαλμένα χαρακτηριστεί από τα ΜΜΕ), παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις».

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.