y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Εδώ και παραπάνω από ένα μήνα έχουν σταματήσει να γίνονται εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης, αφού οι εξεταστές βρίσκονται σε διαρκείς απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ, ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΕΒΕΣ,

Η ΟΕΒΕΣ Σερρών με ανακοίνωση του Προέδρου της Σωτήρη Κοτσαμπά αναφέρει:

Με λύπη μας διαπιστώνουμε το μεγάλο πρόβλημα των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών  που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας ως εκπαιδευτές των σχολών οδήγησης οχημάτων.

Η Ομοσπονδία μας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα τους και στα δίκαια αιτήματα τους.

Παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς (πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες ) να « σκύψουν» στο πρόβλημα και να μην αφήνουν αίολους τόσο τους συναδέλφους εκπαιδευτές όσο και τους υποψηφίους οδηγούς , που είτε για προσωπική χρήση είτε για επαγγελματική χρήση πρέπει να πάρουν το δίπλωμά τους.

Σας παραθέτουμε την επιστολή του Σωματείου Εκπαιδευτών Αυτοκινήτων.

Επιστολή:
Οι περισσότεροι πολίτες και σίγουρα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν ότι  τους τελευταίους δυο μήνες, δεν διενεργούνται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και οδηγών σε όλη την επικράτεια, μετά από απόφαση της
ομοσπονδίας εξεταστών. Με βάση τις διατάξεις του ν. 4354/2015, καταργήθηκε, από 1/1/2016, η αποζημίωση των εξεταστικών επιτροπών για εργασία εκτός ωραρίου εργασία, χωρίς να υπάρξει πρόβλεψη για το χρόνο
και τον τρόπο που θα διεξάγονται εις το εξής οι δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών. Αποτέλεσμα αυτών, ήταν η απεργιακή κινητοποίηση των εξεταστών, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντα των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών ήδη από τις 7/3/2016, καθώς και η παύση προγραμματισμού των σχετικών εξετάσεων από τις οικείες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα, τόσο στους υποψήφιους εκπαιδευόμενους οδηγούς, όσο και στους εκπαιδευτές οδηγών που βρίσκονται σε αναμονή μη μπορώντας να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έκδοσης διπλώματος οδήγησης.

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις τα Δελτία Εκπαίδευσης & Εξέτασης υποψηφίων οδηγών έχουν λήξει ή κινδυνεύουν να λήξουν, καθώς θα παρέλθει η τριετία ισχύος τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση και την ταλαιπωρία των υποψηφίων οδηγών, που θα αναγκαστούν σε επανέκδοση των ΔΕΕ τους. Επίσης υποψηφίους για επαγγελματικά διπλώματα τους φρενάρουν στην εύρεση εργασίας. Μετά από συνάντηση σωματείων εκπαιδευτών στην Αθήνα, με τον αρμόδιο υπουργείο δόθηκαν υποσχέσεις για επίλυση του προβλήματος. Ο χρόνος όμως περνάει και όχι μόνο δεν βλέπουμε λύση στο πρόβλημα ,αλλά και ούτε κάποιο φως στον ορίζοντα. Όπως καταλαβαίνετε η επαγγελματική μας δραστηριότητα το διάστημα αυτό είναι ανύπαρκτη.

Τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον οι σχολές οδηγών θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, σε περίπτωση μη εύρεσης λύσης το συντομότερο δυνατό.

Για τους λόγους αυτούς απαιτούμε:
1) Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους υπαλλήλους εξεταστές.
2) Να ξεκινήσουν οι εξετάσεις άμεσα εντός ωραρίου, έστω και προσωρινά, ώστε να ομαλοποιηθεί η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
4) Να παραταθούν οι υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος για 6τουλάχιστον μήνες

Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Σερρών
Πρόεδρος: Σαμαράς Γεώργιος

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.