y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Από τις Σέρρες μέχρι τα Χανιά, ξεχωρίσαμε τις πιο δελεαστικές και γευστικές φυσικά


Φρεσκοψημμένη, με τραγανό φύλλο, πλούσια γέμιση και λαχταριστή γεύση η μπουγάτσα πάντα θα συγκαταλέγεται στις αγαπημένες μας επιλογές για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με τον πιο απολαυστικό και χορταστικό, παράλληλα, τρόπο. Η παράδοση των Μικρασιατών μεταφέρθηκε αρχικά σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες –εκεί θα δοκιμάσεις και την πιο αυθεντική εκδοχή της– και έπειτα "κατέκλεισε" και την υπόλοιπη Ελλάδα. Αλμυρή με φέτα, κιμά, σπανάκι ακόμη και κοτόπουλο ή γλυκιά με κρέμα ή νουτέλα –πιο παραδοσιακή εκείνη με το τυρί ή την κρέμα φυσικά– βάζει σε πειρασμό μικρούς και μεγάλους. Ο δε συνδυασμός της με γάλα κακάο; Μεταφράζεται μόνο στην απόλυτη γευστική εμπειρία, που πάντα θα μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια.


Μπουγάτσα Ιορδάνης, Χανιά



Παραδοσιακά στα Χανιά η μέρα ξεκινάει με χειροποίητη μπουγάτσα Ιορδάνης. Η εταιρεία λειτουργεί από 1924 και σήμερα τα ηνία της κρατάει η τέταρτη γενιά ιδιοκτητών. Η γεμάτη γεύση συνταγή της περίφημης μπουγάτσας του Ιορδάνη (το φύλλο ανοίγεται καθημερινά στο εργαστήριο) προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη, ωστόσο, το μυστικό της επιτυχίας της δεν κρύβεται μόνο σε αυτή. Ένα σημαντικό στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες που έχεις δοκιμάσει είναι το τυρί, καθώς για την παρασκευή της χρησιμοποιείται πυχτόγαλο (μυζήθρα) Χανίων (Π.Ο.Π.), το οποίο παράγεται μόνο στα Χανιά και δεν συναντάται σε άλλο σημείο της Ελλάδα. Επίσης, στο φύλλο βάζουν λάδι και όχι βούτυρο, ενώ μόλις σερβιριστεί στο πιάτο σου πασπαλίζεται και με ζάχαρη. Ναι, αυτή με το τυρί! Το κεντρικό κατάστημα βρίσκεται στην καρδιά της πόλης των Χανίων επί της πολυσύχναστης Αποκορώνου.


Info

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: 05.30-15.00
Αποκορώνου 24, Χανιά, τηλ. 28210 91345

Μπουγάτσα Μακεδονίας, Αθήνα



Κατά κοινή ομολογία η καλύτερη μπουγάτσα που θα δοκιμάσεις στην Αθήνα. Με αέρα και γεύση σερραϊκή καθώς καταφτάνει απευθείας από τις Σέρρες –την πόλη που μαζί με τη Θεσσαλονίκη γνωρίζει από αυθεντική, παραδοσιακή μπουγάτσα καλύτερα από κάθε άλλον– αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ξενύχτηδες, και όχι μόνο της πόλης (δεν είναι τυχαίο ότι σημειώνει σταθερή πελατεία από Κηφισιά, Γλυφάδα, Πειραιά κ.α.). Στη Μπουγάτσα Μακεδονίας θα δοκιμάσεις μπουγάτσα με κρέμα, σοκολάτα- πραλίνα, τυρί, σπανάκι, σπανάκι- τυρί, κοτόπουλο ή κιμά και θα συνοδεύσεις με Milko, όπως μας πρότεινε και ο κύριος Γιάννης (ιδιοκτήτης) για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία. Διαθέτει και υπηρεσία delivery καθημερινά 07.00-15.00.


Info

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα- Σάββατο: 06.00-17.00
Τιμές: €2/μερίδα
Μιχαλακοπούλου 27, Αθήνα

Μπουγάτσα Γιάννης, Θεσσαλονίκη



Αν δεν φας μπουγάτσα από το Γιάννη στη Θεσσαλονίκη έχεις χάσει μια μοναδική, γευστική εμπειρία που δεν θα συναντήσεις πουθενά αλλού. Σε κεντρικό σημείο της πόλης, στο τέρμα της Μητροπόλεως στην ευθεία του Λευκού Πύργου, ουρές κόσμου συγκεντρώνονται στην Μπουγάτσα Γιάννης για να απολαύσουν τη γευστική του πρωτοτυπία. Η αλμυρή με κιμά συνοδεύεται με γιαούρτι απλωμένο πάνω στο φύλλο πασπαλισμένη με ρίγανη, ενώ η γλυκιά με κρέμα επικαλύπτετα με μερέντα σε όλη την επιφάνειά της, ζάχαρη άχνη και κανέλα.


Info

Ωράριο λειτουργίας:
Τιμές: €1,80/μερίδα
Μητροπόλεως 106, Θεσσαλονίκη

Ρεκόρ, Σέρρες



Αν κάποιος γνωρίζει από την τέχνη της μπουγάτσας αυτοί σίγουρα είναι οι Σερραίοι. Στην κεντρική πλατεία, λοιπόν, της πόλης το Ρεκόρ είναι γνωστό για τους ντόπιους και ως ο «ναός της μπουγάτσας». Φρέσκια, ζεστή και καλοψημένη η παραδοσιακή του μπουγάτσα (με κρέμα ή τυρί) κερδίζει τις εντυπώσεις και ξελογιάζει γευστικά όσους την προτιμήσουν. Παρασκευάζεται με φρέσκα προϊόντα και αποτελεί την ιδανική επιλογή για να ξεκινήσεις την ημέρα σου δυναμικά. Συνοδεύεται απαραίτητα από γάλα κακάο! Στα συν η γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση και οι προσιτές τιμές.


Info

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα- Σάββατο: 06.30-23.00
Τιμές: €1,90/μερίδα
Λεωφόρος 10ης Μεραρχίας 1, Σέρρες

Creme Royale, Αθήνα



Στην πιο μοντέρνα εκδοχή της μπουγάτσας, το Creme Royale σερβίρει μία από τις πιο γευστικές μπουγάτσες στην Αθήνα. Με τραγανό φύλλο και πλούσια κρέμα, αναλόγως με τις επιθυμίες σου, πασπαλίζεται είτε με ζάχαρη άχνη, είτε με λαχταριστή και πλούσια σοκολάτα. Για να την απολαύσεις έτσι όπως πρέπει. Πληθωρική και λαχταριστή. Το φύλλο ανοίγεται μπροστά σου (στο κατάστημα επί της Αθηνάς) και έτσι μπορείς να παρακολουθήσεις όλη την διαδικασία από κοντά.


Πηγή: greekguide.com | Το διαβάσαμε εδώ
Από το Blogger.