y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Είναι η τέταρτη φορά που συνεργάζομαι με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Σερρών μέσα σε ένα διάστημα είκοσι πέντε χρόνων περίπου. Τις τρεις ως σκηνοθέτης και την τέταρτη συμμετέχοντας σε μια παράσταση που φιλοξένησε. Γνώρισα το προσωπικό του, που πάντα στάθηκε πολύτιμος συνεργάτης στην προετοιμασία και την ολοκλήρωση των παραγωγών.

ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΦΤΑ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΑΛΙΔΗΣ,

Κατά ευτυχή συγκυρία, όλα τα έργα ήταν νεοελληνικά. Η “Φαίδρα” και η “Ελένη” του Ρίτσου, η “Λάσπη” του Χατζηγιαννίδη και τώρα, οι “ 7 λογικές απαντήσεις” του Προυσαλίδη.

Υπάρχουν πολλά νεοελληνικά θεατρικά έργα, κι ανάμεσα τους κάποια είναι εξαιρετικά.

Αυτά που προανέφερα ανήκουν σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία. Είναι γερά δομημένα, έχουν τις ρίζες τους στο κλασικό θέατρο, όχι μόνο το ελληνικό και ταυτόχρονα προτείνουν κάτι καινούριο, πειραματίζονται με τη μορφή, έχουν μια νέα οπτική.

Το έργο του Προυσαλίδη, γραμμένο σχεδόν δεκαπέντε χρόνια πριν, βραβευμένο, ανεβασμένο πάντα με μεγάλη επιτυχία, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι επίκαιρο.

Ο συγγραφέας καθιστά τη σκηνή καθρέφτη του κοινού, όπως οφείλουν να κάνουν όλοι οι ενδιαφέροντες δημιουργοί, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Κεντρικό του θέμα η δυσλειτουργική νέα ελληνική οικογένεια, που έχει υπόγειες συγγένειες με τις “καταραμένες” μεγάλες οικογένειες της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Στη σύγχρονη εκδοχή η αδυναμία επικοινωνίας η μάταιη αναζήτηση της αποδοχής και της αγάπης, η έλλειψη τόλμης, τα λάθη και τα χαμένα όνειρα, ο εγωισμός και η υποκειμενική οπτική, η απελπισία αλλά και η ελπίδα αποτελούν τα βασικά μοτίβα του έργου.
Ήταν μεγάλη χαρά να ασχοληθώ με αυτό το έργο και μάλιστα με τους συγκεκριμένους ηθοποιούς που από τους πιο παλιούς και έμπειρους ως τους πιο νέους κι ενθουσιώδεις λειτούργησαν ως ομάδα παρά τις διαφορετικές τους καταβολές.

Πιστεύω σε αυτή την παράσταση και σε αυτό το έργο κι ευχαριστώ τον Παναγιώτη Μέντη Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Σερρών που μου το πρότεινε.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 4 - 62100 Σέρρες
Γραμματεία: 2321054268-54226
Κέντρο: 2321054585
Ταμείο: 2321054755

e-mail: dipethes@otenet.gr | dipetheserron@gmail.com
site: www.dipetheserron.gr

Επιμέλεια: SerresLand Team
Από το Blogger.