y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Τα ερωτήματα, τα κενά, η αναζήτηση των ευθυνών, πάντα θα χρειάζονται απαντήσεις. Οι επιλογές της ζωής μας, οι αναβολές, οι ματαιώσεις, πάντα θα χρειάζονται απαντήσεις, γιατί αλλιώς θα μας φορτώνουν ενοχές.

ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΦΤΑ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΝΤΗΣ,

«Εφτά λογικές απαντήσεις» είναι ο τίτλος του θεατρικού έργου που κάνει πρεμιέρα στις 4 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια, σε παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών. Εφτά λογικές απαντήσεις για μια απώλεια.

Φεύγει ένας νέος άνθρωπος. Τι μένει; Και πάνω απ’ όλα αυτό που μένει, ή αυτοί που μένουν πίσω, πόσο τον εμπόδισαν να φύγει; Κι αν ξέρουν πως του έδειξαν την πόρτα; Αν ξέρουν πως ευθύνονται για την εκούσια ή την ακούσια φυγή του;

Εφτά λογικές απαντήσεις από έναν πατέρα, μια μητέρα, από συγγενείς και φίλους, ίσως κι από εχθρούς. Και φόντο μια χώρα. Η Ελλάδα. Που καθορίζει στάση ζωής, απέναντι στη χαρά και απέναντι την απελπισία.

Εφτά λογικές απαντήσεις γι’ αυτό που είμαστε, ή που θα θέλαμε να είμαστε. Γι’ αυτά που αγαπήσαμε, αλλά και γι’ αυτά που προδώσαμε.

Λογικές απαντήσεις που είναι όμως απαραίτητες και λυτρωτικές για τον καθένα από τους ήρωες, για τον καθένα από εμάς τους θεατές της θεατρικής παράστασης.
Μια ιστορία που θα μπορούσε να θεωρηθεί και αστυνομική, ρίχνει ένα άλλο φως στις ανθρώπινες σχέσεις και προ πάντων στις σχέσεις ανάμεσα στην αγία ελληνική οικογένεια, που ξέρει από μεγάλες αγάπες, αλλά συχνά ξεχνά πως και οι μεγάλες αγάπες είναι μεγάλες παγίδες.
Από το Blogger.