y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Αυτισμός: Προκλήσεις και διλήμματα για γονείς, εκπαιδευτικούς και γιατρούς.

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΥΤΙΣΜΟΣ,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σερρών διοργανώνει την 4η Επιστημονική – Ενημερωτική εκδήλωσή του σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών «Ηλιαχτίδα», την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ., στο Ξενοδοχείο Φίλιππος – Ξενία (είσοδος ελεύθερη).


Η εκδήλωση απευθύνεται στους γονείς (ιδίως όταν αυτούς που έχουν παιδί με τη νόσο), τους εκπαιδευτικούς, τους γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και γενικότερα στο κοινό της πόλης μας. 

Σκοποί της εκδήλωσης είναι:

• Ενημέρωση για τα νεώτερα δεδομένα στον Αυτισμό και τη Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή γενικότερα. 
• Υπογράμμιση της σημασίας της πρώιμης διάγνωσης. Τρόποι με τους οποίους θα τεθεί η υποψία της νόσου από γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιάτρους, γενικούς γιατρούς.
• Οδηγίες προς την οικογένεια και τους μη ειδικούς γιατρούς, σχετικές με την «προετοιμασία» του ατόμου με αυτισμό πριν την επίσκεψή του στο ιατρείο για εμβολιασμό, έλεγχο ή άλλους λόγους, Κατάλληλος «χειρισμός» του εκεί. 

Είναι ευνόητη η σημασία της ενημέρωσης για ένα σύνολο διαταραχών οι οποίες έχουν τεράστιες επιπτώσεις και εμφανίζονται ολοένα συχνότερα. 

Ομιλήτριες θα είναι διακεκριμένες ειδικοί στον τομέα, με πολλές γνώσεις και πλούσια πρακτική εμπειρία, σύμφωνα με πρόγραμμα που ακολουθεί: 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

11.00: Προσέλευση, καφές
11.15: Χαιρετισμοί του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Άγγελου Βάκαλου και της γενικής γραμματέως του συλλόγου «Ηλιαχτίδα» Θάλειας Κομητούδη.
11.30: Βάγια Α. Παπαγεωργίου - MD, Phd, Med, Παιδοψυχίατρος, - Certified Advanced TEACCH Consultant, τ. Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής: 
Διαταραχή του Αυτιστικού φάσματος. Νεώτερα δεδομένα.
12.30: Νίκη Βογιατζή, MSc, Ειδική παιδαγωγός, εξειδικευμένη στον αυτισμό:
Η σημασία της εκπαιδευτικής παρέμβασης για παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.
12.50: Ροδόπη Νικολάρα, παιδοψυχίατρος, Συντονίστρια Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Σερρών:
Συν-νοσηρότητα. Παθήσεις που ακολουθούν τον αυτισμό.
13.20: Ανακήρυξη της κας Παπαγεωργίου σε επίτιμο μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών. 
13.30: Συζήτηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών ευχαριστεί τις ομιλήτριες για την ευγενική προσφορά τους και σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση αυτή.
Από το Blogger.