y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Σε μια κίνηση καλής θέλησης οι αγρότες άνοιξαν από νωρίς το πρωί το τελωνείο Προμαχώνα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ,

Ατελείωτη είναι η ουρά που σχηματίζουν τα φορτηγά στο τελωνείο του Προμαχώνα και επί ελληνικού εδάφους και επί του βουλγαρικού. 

Μάλιστα, λόγω του μπλοκαρίσματος από τους αγρότες η ουρά εκτιμάται ότι έφτασε τα 20 χλμ. Στην Ελλάδα είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο περίπου 500 φορτηγά. 

Σε μια κίνηση καλής θέλησης οι αγρότες άνοιξαν από νωρίς το πρωί το τελωνείο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. 

Υπολογίζεται ότι το τελωνείο του Προμαχώνα θα μείνει ανοιχτό περίπου έως τις 14.00.

Εν τω μεταξύ, το τελωνείο του Προμαχώνα επισκέφθηκε νωρίτερα ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, οι οποίοι συνομίλησαν με αγρότες.

Κατά τη συνομιλία τους, ο υπουργός ζήτησε να υπάρξει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τις ώρες που θα ανοίγει το τελωνείο έστω για δύο ώρες την ημέρα, να ενημερώνονται στη συνέχεια από το υπουργείο οι οδηγοί των φορτηγών και να αποσυμφορίζεται η κατάσταση.

Παράλληλα, ο Βούλγαρος αξιωματούχος ζήτησε από τους αγρότες να φροντίσουν για τη σίτιση των οδηγών αλλά κυρίως να λύσουν τα μπλόκα.

Οι Έλληνες αγρότες από την πλευρά τους απάντησαν αρνητικά ως προς τη λήξη της κινητοποίησης, σημειώνοντας πως θα πάνε σε κλιμάκωση του αγώνα. Ωστόσο, ανέφεραν ότι θα προσπαθήσουν να ενημερώνουν για τις ώρες που θα κλείνουν το τελωνείο ώστε να διευκολυνθεί η κατάσταση. 

Πηγή: voria.gr
Από το Blogger.