y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Ένα νέο επεισόδιο προστέθηκε σήμερα στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Αγκυρας και Μόσχας αυτή τη φορά στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στα ανοικτά της Λήμνου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ, ΡΩΣΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ,

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Κυριακής η Ρωσία ανακοίνωσε πως κάλεσε τον τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα έπειτα από ένα συμβάν κατά το οποίο ένα ρωσικό αντιτορπιλικό κατέφερε μόλις να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα τουρκικό σκάφος στο Αιγαίο.

«Στις 13 Δεκεμβρίου, το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους Smetlivy, που βρισκόταν 22 χλμ. από το ελληνικό νησί Λήμνος στο βόρειο Αιγαίο, απέφυγε μια σύγκρουση με ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, λέγοντας πως το πλήρωμα του ρωσικού πολεμικού χρησιμοποίησε ελαφρά όπλα για να προειδοποιήσει το αλιευτικό.

Μέχρι στιγμής η τουρκική πλευρά δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση.

Απαγόρευσε τις διακοπές στη Ρωσία ο τουρκικός στρατός 

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο τουρκικός στρατός γνωστοποίησε ότι απαγόρευσε στο προσωπικό του να πηγαίνει στη Ρωσία για διακοπές, στο πλαίσιο της έντασης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο χωρών. 

Το γενικό επιτελείο απαγόρευσε τόσο στο προσωπικό του όσο και στους σπουδαστές της στρατιωτικής ακαδημίας να πηγαίνουν στη Ρωσία για διακοπές για "προληπτικούς λόγους", μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η Τουρκία και η Ρωσία διέρχονται τη χειρότερη κρίση στις σχέσεις τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αφότου, στις 24 Νοεμβρίου, ένα ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο καταρρίφθηκε από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.
Από τότε η Ρωσία έχει ανακοινώσει αντίποινα σε βάρος της Τουρκίας τα οποία στοχεύουν κυρίως τους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, των κατασκευών και της γεωργίας.

Πηγή: ethnos.gr
Από το Blogger.