y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

 Καλημέρα; σας. Μεγάλωσα ακούγοντας την περίφημη ρήση ότι "είμαστε έθνος ανάδελφον"... Όταν μεγάλωσα όμως κατάλαβα γιατί μείναμε "χωρίς αδέρφια". Γιατί ποιος αλήθεια, θα ήθελε να είναι αδελφός με ένα έθνος που λέει μόνο ωραία παραμύθια, αλλά όταν καίγεται ο γείτονας του, ο πραγματικός του σύμμαχος, εκείνο σφυράει δήθεν αδιάφορα ότι δεν καταλαβαίνει;

Και εξηγούμαι με τα τελευταία παραδείγματα.
Η Τουρκία σε απειλεί νυχθημερόν με εισβολή και κατοχή. Και εσένα και την Κύπρο και τη Συρία και τη Λιβύη και τώρα και την Αρμενία.

Άφησες την Συρία στα νύχια των ισλαμοφασιστών γιατί ως αχάριστη χώρα που είσαι, δεν στάθηκες δίπλα στον Ασαντ. Που ο πατέρας του, όταν οι Τούρκοι σε απειλούσαν, έβγαλε το στρατό στα σύνορα με την Τουρκία και δήλωνε "επίθεση στην Ελλάδα, σημαίνει επίθεση στη Συρία".
Κατάλαβες τι έκανες ανάδελφό μου έθνος;

Ως κυβέρνηση των χαχόλων, έβγαινες στα κανάλια όσο έπλεε ο τουρκικός στόλος στα νερά σου, να δηλώσεις ετοιμοπόλεμη και ότι "μολών λαβε" και τέτοια πιασάρικα, πάντα στο γνωστό ακροατήριο πατριωτών του καναπέ και των περιπάτων, μεγάλων και μικρών.

Έτρεξες να παραγγείλεις όπλα στις βιομηχανίες των "εταίρων", μπας και έμμεσα πληρώσεις "προστασία" που λένε στη γλώσσα της νύχτας. Και εκείνοι την επόμενη μέρα που σου πουλάνε αεροπλάνα, πάνε να πουλήσουν αντιαεροπορικά στην Τουρκία.

Έτρεξες να κουνήσεις την ουρά σου χαρωπά, κάθε που έδινε παράγγελμα η Μέρκελ της Γερμανίας και ο Πομπέο των ΗΠΑ και μάλιστα πανηγύρισες ως νίκη (!!!) που θα καθίσεις να διαπραγματευτείς την ατζέντα του αχόρταγου φασίστα από απέναντι. Και έβαλες και στο τραπέζι την απομάκρυνση μέρους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τα ελληνικά νησιά, γιατί τάχα δεν έμαθες το μάθημα σου, δηλαδή τι έγινε όταν απέσυρες τον Ελληνικό στρατό από την Κύπρο. Που "ήταν μακριά" για να τη βοηθήσεις, σύμφωνα με τον χαχόλο που ονόμασες "εθνάρχη"(!!!)

Και φτάνουμε στη σύνοδο κορυφής που οι Ευρωπαίοι εταίροι σε ξαναγράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους, σχετικά με τις υποτιθέμενες κυρώσεις στην Τουρκία και αφήνεις ως έθνος, μόνη της την ημικατεχόμενη Κύπρο, να σηκώσει ανάστημα και να βάλει βέτο...
Κατάλαβες τι έκανες έθνος μου ανάδελφο;

Και έρχεται η Τουρκία και στέλνει ενισχύσεις και βομβαρδιστικά στο Αζερμπαϊτζάν που επιτίθεται σήμερα στην Αρμενία. Ναι αυτή την Αρμενία που πέρασε λεπίδι ο Κεμάλ, μαζί με τους Πόντιους, τους Μικρασιάτες, τους Κωνσταντινουπολίτες και τόσα χρόνια μας ζάλισες τον έρωτα -έθνος μου ανάδελφο- για το πόσα κοινά έχουμε και πόσο μαζί πρέπει να ζούμε.

Και ενώ όταν πριν λίγες εβδομάδες η Τουρκία σε ζάλιζε στα σύνορα, η Αρμενία βγήκε και κατήγγειλε την Τουρκία διεθνώς, χθες η κυβέρνηση των χαχόλων του "ανάδελφου έθνους" βγήκε και έκανε ανακοίνωση ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ μεταξύ Αρμενίας και τουρκοκίνητου Αζερμπαϊτζάν!!!
Και συνεχίζεις να αγοράζεις χαρωπά, αζέρικο αέριο κι ας εξευτέλισαν πριν μια εβδομάδα τον Έλληνα πρέσβη εκεί... Κατάλαβες τι έκανες έθνος μου ανάδελφο;

Ευτυχώς βέβαια, έθνος μου ανάδελφο, που όσο σε βομβαρδίζουν με μπογιές στο Καστελόριζο και τουρκικά εμβατήρια μέσω drones, εσύ σαν έθνος χαχόλων όχι μόνο δεν το καταρρίπτεις, αλλά αντιθέτως αγοράζεις ΤΟΥΡΚΙΚΑ λεωφορεία για κάτι δήμους σαν του Γαλατσίου, του Ρεθύμνου της λεβεντογέννας και του Αμαρουσίου, του πρώην δήμου του Περιφερειάρχη Αττικής.
Και όχι δε σταμάτησες εκεί, αγοράζεις τώρα που μιλάμε ΤΟΥΡΚΙΚΑ λεωφορεία για την Ελληνική Αστυνομία, τουρκικές παιδικές χαρές στο δήμο Αγίας Παρασκευής και έχεις γεμίσει την αγορά με Τουρκικές χειρουργικές αλλά και πάνινες μάσκες με ελληνικά ονόματα μάλιστα οι περισσότερες όπως POLIS (από Κωνσταντινούπολη), Ιπποκράτης και Πήγασος και άλλες τουρκικές προμήθειες που πλέον τις βλέπουμε μέχρι και σε νοσοκομεία.

Όλα αυτά που περιγράφω είναι απλά γεγονότα ελάχιστων εβδομάδων πίσω. Δεν πάω και στα πιο πίσω, γιατί δε θα τελειώσει ποτέ η ανάρτηση.

Το ερώτημα λοιπόν πλέον διαφοροποιείται: Κατάλαβες τι σε έκανε "έθνος ανάδελφο";

Του Δημήτρη Παλάσκα

Από το Blogger.