y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Το διήμερο 8 και 9 Απριλίου, σε ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών, εξελίχθηκε ανηλεής αγώνας μεταξύ σπουδαστών ΙΕΚ για το καλύτερο πιάτο που θα συγκινήσει τους έμπειρους ΣΕΦ της κριτικής επιτροπής. Τα Σερραϊκά προϊόντα ήταν σε πρώτο πλάνο, βασικοί πρωταγωνιστές του 2ου πανελλήνιου διαγωνισμού μαγειρικής για σπουδαστές και σπουδάστριες αρχιμάγειρες των ΙΕΚ της χώρας. Του διαγωνισμού  με τίτλο «Φαντασία Γεύσεων της Σερραϊκής Γης» που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων Σερρών (ΟΕΒΕΣΣ) μαζί με το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών με μια αψεγάδιαστη συνεργασία.

ΣΕΡΡΕΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΡΡΑΙΚΗΣ ΓΗΣ

Εκπλήξεις, αναφωνήσεις, αγωνίες και πολλά χειροκροτήματα συνόδευσαν τις παρουσιάσεις και τις βραβεύσεις των 170 διαγωνιζομένων που κατέφθασαν από όλη σχεδόν τη χώρα. Με τα αστραφτερά μετάλλια και μεγάλες ελπίδες για το ξεκίνημα της καριέρας τους, 75 από αυτούς έκαναν το πρώτο βραβευμένο βήμα στη ζωή τους. Διαγωνιζομένων που συνοδεύοντας τη χαρά της επιτυχίας τους, μετέφεραν τις υπερθετικές τους εντυπώσεις για τα τοπικά προϊόντα μας με τα οποία μαγείρεψαν. «Πήραν» μαζί τους και την όμορφη άνοιξη που βιώνουμε στον τόπο μας, το χαμόγελο και τη καλή φιλοξενία που προσφέρουμε απλόχερα. Στοιχεία που πρέπει με τέτοιες εκδηλώσεις να διανθίζουν τις εντυπώσεις των ταξιδιωτών για το Σερραϊκό τόπο.




Επιπλέον, με βάση τις βαθμολογίες της κριτικής επιτροπής που απάρτιζαν οι Σκούρας Αθανάσιος, Ζάγκας Παναγιώτης και Νιώτης Γεώργιος, οι Σερραίες και Σερραίοι διαγωνιζόμενοι, βραβεύτηκαν επίσης με χρηματικά έπαθλα για τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν. Την Ειδική Αρωγή αυτή προσέφερε ο καλός συμπολίτης μας, κάτοικος Γερμανίας, κ. Γεώργιος Ιχτιάρης, προς τον τόπο του, στους νέους επαγγελματίες της σίτισης, καταθέτοντας 3000 ευρώ ως προσφορά που διανεμήθηκαν σε ειδική τελετή το βράδυ της Κυριακής 9 Απριλίου.




Στην εκδήλωση και στον αύλειο χώρο εκτέθηκαν τοπικά προϊόντα, Σερραίων εμπόρων, και Σωματίων σίτισης. Οι παρευρισκόμενοι ελεύθερα δοκίμαζαν και χόρταιναν με τα εδέσματα του διαγωνισμού αλλά και με αυτά που παρασκευάστηκαν ειδικά για τον κόσμο.




Την Κυριακή 9 Απριλίου, έγινε και διαγωνισμός εδεσμάτων παραδοσιακών συλλόγων που προσκόμισαν ενώπιον της επιτροπής για αξιοκρατική βαθμολόγηση. Το απόγευμα της ίδιας μέρας το happy end ήταν πιλοτικός διαγωνισμός μαγειρικής μαθητών δημοτικού. Το «πείραμα» πέτυχε, οπότε θα καθιερωθεί και στο μέλλον.



Στην ίδια τελετή, προσέφεραν το κύρος τους, η υφυπουργός κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο βουλευτής κ. Τζελέπης Μιχάλης, η βουλευτής κ. Αραμπατζή Φωτεινή, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωϋσιάδης Ιωάννης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης Πέτρος, ο επιχειρηματίας κ. Δημήτριος Κάντζας και πολλοί άλλοι εκλεκτοί παράγοντες της τοπικής επιχειρηματικής - επαγγελματικής κοινότητας. Στην γιορτή των βραβεύσεων αναδείχθηκε από τους παριστάμενους η σπουδαιότητα της εκδήλωσης, η ανάγκη της εξωστρέφειας της εξαιρετικής ποιότητας των προϊόντων μας και δόθηκαν υποσχέσεις για πολύπλευρη στήριξη του θεσμού.




Ευχαριστούμε τους χορηγούς, τους υποστηρικτές, την ΕΡΤ που μετέδωσε ειδικό ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων, του τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και ιδιαίτερα τους εθελοντές και εθελόντριες σπουδαστές του δικού μας ΙΕΚ, που αφιέρωσαν πολλές ώρες, προσφέροντας ειδικές υπηρεσίες, όπως γραμματεία, συνοδεία, μέριμνα κουζίνας, καθαριότητα, σερβίρισμα, εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων, χαμόγελο. Όλοι μαζί, η διοίκηση, τα στελέχη και οι σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Σερρών στηρίζουμε τη διοργάνωση,ευχόμενοι τον επόμενο χρόνο να γίνει μεγαλύτερη, με περισσότερη υποστήριξη από φορείς και πρόσωπα του τόπου μας, δίνοντας την μεγαλύτερη πνοή στο όραμα που ξεκίνησε το 2016 και ήδη δημιούργησε μιμητές.








Από το Blogger.