y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Σερρών σε συνεργασία με το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών διοργανώνουν τον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Μαγειρικής με τίτλο «Φαντασία Γεύσεων της Σερραϊκής Γης». Σε αυτόν θα συμμετάσχουν δωρεάν 170 σπουδαστές των ΙΕΚ της χώρας, με την εποπτεία των εκπαιδευτών τους, διακεκριμένων Chef. Την εκδήλωση θα τιμήσει για δεύτερη φορά ο κ. Σκούρας Αθανάσιος ως βασικός κριτής του διαγωνισμού, ιστορικός και μακροβιότερος Chef της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

ΣΕΡΡΕΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΙΕΚ ΣΕΡΡΩΝ, ΟΕΒΕΣ,

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προγραμματίστηκε να γίνουν συναντήσεις διευθυντών ξενοδοχειακών μονάδων και επιχειρήσεων σίτισης με τους βραβευθέντες, καθώς και με τους εκπαιδευτές τους. Θα δοθεί η δυνατότητα καρποφόρου διαλόγου με όλους τους συμμετέχοντες για επαγγελματικές ευκαιρίες εξέλιξης και σταδιοδρομίας, με μια δυναμική για επαγγελματική συνεργασία-απασχόληση.

Μέσα από το διαγωνισμό είναι δυνατό να αναδειχθούν νέα «ταλέντα» που με τις κατάλληλες προϋποθέσεις,  μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις.

Την Κυριακή 9/4 και ώρες 11:00-13:00, τρία μετάλλια αναμένουν πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας, που θα διαγωνισθούν με παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα, παρουσία επιτροπής Chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μακεδονίας Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος».
Χαριτωμένη έκπληξη θα αποτελέσει ο παράλληλος διαγωνισμός για μαθητές δημοτικού την Κυριακή ώρα 17:00-18:15

Επιπλέον, θα δοθεί η ευκαιρία  στους παριστάμενους να γνωρίσουν τις εξαιρετικές γεύσεις που αναδεικνύονται από τοπικά προϊόντα της Σερραϊκής γης, είτε μαγειρεμένα με τον επαγγελματισμό των σπουδαστών, είτε ως καταναλωτικά είδη που θα εκτίθενται στο χώρο.

Το γενικό πρόγραμμα του διαγωνισμού θα είναι ως εξής:

8/4 Σάββατο

Τα Ινστιτούτα Αρχιμαγείρων chef σε δράση (διαγωνισμός μαγειρικής σπουδαστών/τριών και πρόσφατα αποφοίτων ΙΕΚ) 09:00-19:00. Κριτική επιτροπή: Αθανάσιος Σκούρας, Παναγιώτης Ζάγκας, Γεώργιος Νιώτης. Βραβεύσεις και απονομές ώρα 19:00

 Επιχειρηματικές συναντήσεις καριέρας, hotel managers και food managers με τους συμμετέχοντες 10:00-19:00

 Show Kitchen. Εκπληκτικά εδέσματα σε ζωντανή παρουσίαση από ΣΕΦ και σπουδαστές 11:00-14:00

 Παρουσίαση προϊόντων του νεοσύστατου τμήματος Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας του ΙΕΚ Σερρών 12:00-14:00

Έκθεση τοπικών προϊόντων 09:00-19:00

9/4 Κυριακή

 Τα Ινστιτούτα Αρχιμαγείρων chef σε δράση (διαγωνισμός μαγειρικής σπουδαστών/τριών και πρόσφατα αποφοίτων ΙΕΚ) 09:00-19:00. Κριτική επιτροπή: Αθανάσιος Σκούρας, Παναγιώτης Ζάγκας, Γεώργιος Νιώτης. Βραβεύσεις και απονομές ώρα 19:00

 Επιχειρηματικές συναντήσεις καριέρας, hotel managers και food managers με τους συμμετέχοντες 10:00-19:00

 Παρουσίαση καλλιτεχνικής δημιουργίας από μέλη του Chef Club Μακεδονίας Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος» 9:00-11:00

 Ερευνητική γαστρονομία (διάλεξη για τις νέες τάσεις στην υψηλή τέχνη της μαγειρικής και εστιατορικής σε επαγγελματίες εστίασης) 11:00-12:00

 Διαγωνισμός συλλόγων σε Σερραϊκές παραδοσιακές νηστίσιμες δημιουργίες 11:00-13:00. Βράβευση από κριτές του Chef Club Μακεδονίας Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος»

 Παράλληλος διαγωνισμός μαγειρικής για μαθητές δημοτικού – Chef Junior 17:00-18:15

 Έκθεση τοπικών προϊόντων 09:00-19:00

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους θα χαρούμε ιδιαίτερα οι συμπολίτες μας να τιμήσουν την εκδήλωση, τη γιορτή των τοπικών γεύσεων, να δουν, να γευθούν και να χαρούν την όμορφη Σερραϊκή άνοιξη το διήμερο 8 και 9 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Elpida resort & Spa κατά τις ώρες 10:00- 19:00.
Με τιμή

Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Σερρών
Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών
Από το Blogger.