y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Τον Πινόκιο τον είχα μέσα στις προτάσεις μου για τη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών από τη στιγμή που κατέθετα τα έργα του πρώτου τριετή σχεδιασμού μου.

Η ιστορία του πασίγνωστη! Τον είδα στο θέατρο σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, για τη παιδική σκηνή της Ξένιας Καλογεροπούλου. Ανέβηκε δυο φορές την πρώτη με Πινόκιο τη Λήδα Πρωτοψάλτη και συμπρωταγωνιστές τον Μηνά Χατζησάβα, τον Νίκο Πιλάβιο, τον Νίκο Σκυλοδήμο και άλλα μεγάλα ονόματα. Στο δεύτερο ανέβασμα Πινόκιο ήταν η Άννα Κοκίνου. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο πως το ρόλο και το έργο αυτό υποστήριξαν με τη συνεργασία τους μεγάλοι του θεάτρου μας. Κι αν προσθέσουμε σ’ αυτό πως στον κινηματογράφο έπαιξε τον Πινόκιο ο Ρομπέρτο Μπενίνι, δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις για το σημαντικό του θέματος.

Ένα δημιούργημα από τα χέρια ανθρώπου παίρνει ζωή. Και ζωή σημαίνει ευθύνες και επιλογές. 

ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΣΕΡΡΕΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΝΤΗΣ, ΠΙΝΟΚΙΟ, ΣΕΡΡΕΣ, ΣΗΜΕΙΩΜΑ,

Η ιστορία του Πινόκιο με αθώο τρόπο θίγει μεγάλα θέματα. Οικογένεια, παιδί, διαμόρφωση χαρακτήρα, υποχρεώσεις, λάθη και σωστά. Θίγει όλα τα θαύματα και τις παγίδες που θα αντιμετωπίσει το κάθε παιδί καθώς ενηλικιώνεται.

ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΣΕΡΡΕΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΝΤΗΣ, ΠΙΝΟΚΙΟ, ΣΕΡΡΕΣ, ΣΗΜΕΙΩΜΑ,

Ο δικός μας Πινόκιο ένωσε όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο αποτέλεσμα. Συνεργαστήκαμε με παιδική ένταση και αφοσίωση, στο να γραφτεί, να μελοποιηθεί, να ντυθεί εικαστικά και να ερμηνευθεί από τους ηθοποιούς ένα θεατρικό και μια παράσταση, προορισμένη για τις ψυχές και τα μάτια των μικρών φίλων του θεάτρου, που είναι και οι πιο υπέροχοι θεατές. Αφού ότι τους αρέσει το χειροκροτούν και ότι δεν τους αρέσει το απορρίπτουν.

ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΣΕΡΡΕΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΝΤΗΣ, ΠΙΝΟΚΙΟ, ΣΕΡΡΕΣ, ΣΗΜΕΙΩΜΑ,

Πιστεύουμε πως θα τους συγκινήσουμε και θα τους διασκεδάσουμε, αφού και στον δικός μας Πινόκιο, μεγαλώνει η μύτη του όταν λέει ψέματα και βγάζει αυτιά γαϊδάρου όταν κάνει τις μεγάλες αταξίες του.

Παναγιώτης Μέντης 
Καλλιτεχνικός Διευθυντής 
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ   

Από το Blogger.