y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την Χρόνια Νεφρική Νόσο και τους κινδύνους που εγκυμονεί η μη έγκαιρη διάγνωση της, η μονάδα αιμοκάθαρσης medialyse, μέλος του Ομίλου Νεφρολογικών Κέντρων mesogeios διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και πρόληψης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΝΙΓΡΙΤΑ, ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΝΟΣΟΣ, ΥΓΕΙΑ, Medialyse, ΗΜΕΡΙΔΑ,

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και η πρόσκληση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα μείζον πρόβλημα υγείας που αποτελεί παγκόσμια απειλή για την δημόσια υγεία, με διαστάσεις επιδημίας.


ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΕΙΣΟΔΟΣ
«Χρόνια Νεφρική Νόσος - Ένας σιωπηλός κίνδυνος» Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Νιγρίτας Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 11:00 π.μ. Ελεύθερη
«Χρόνια Νεφρική Νόσος - Ένας σιωπηλός κίνδυνος» Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Μαυροθάλασσας Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 11:00 π.μ. Ελεύθερη

Μελέτες τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη αποδεικνύουν ότι περίπου ένας στους 700 έως ένας στους 1.000 ανθρώπους υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση με το ποσοστό αυτό να είναι ακόμη μεγαλύτερο στις αναπτυσσόμενες και στις υπανάπτυκτες χώρες. Επιπλέον η συχνότητα της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου αυξάνει σε διαβητικούς, υπερτασικούς,  ηλικιωμένους και εμφανίζεται περισσότερο στις γυναίκες.

Οι ομιλητές κκ. Μιχαλόπουλος και Πλακογιάννης, ιατροί νεφρολόγοι στην μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης medialyse στις Σέρρες θα καταθέσουν επιστημονικές απόψεις για τα συμπτώματα, τις αιτίες που οδηγούν σε νεφρική ανεπάρκεια,  καθώς και την έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και αποτελεσματική θεραπεία της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου.

Από το Blogger.