y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ο Υπουργός Παιδείας στις 12 Σεπτεμβρίου διαβεβαίωνε τους μαθητές πρώτον ότι τα βιβλία τους περιμένουν από το καλοκαίρι και δεύτερον ότι φέτος δεν λείπουν από τα σχολεία εκπαιδευτικοί χάρη σε έναν επιτυχή σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας. Η πραγματικότητα στις αρχές του Οκτωβρίου διαψεύδει τους καλύτερους σχεδιασμούς!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΛΜΕ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,

Έναν μήνα αργότερα διαπιστώνεται ότι καθημερινά εκπαιδευτικοί και μαθητές χρησιμοποιούν φωτοτυπίες βιβλίων για τις ανάγκες των μαθημάτων. Μάλιστα σε ορισμένα μαθήματα ειδικοτήτων ΕΠΑ.Λ δεν υπάρχουν καν τα βιβλία καθώς προηγήθηκαν συγχωνεύσεις τομέων και ειδικοτήτων και τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Προφανώς δεν έχουν φτάσει τα βιβλία σε κάποια σχολεία και προφανώς δεν έχουν τυπωθεί νέα βιβλία σύμφωνα με τις αλλαγές που εφάρμοσε στα ΕΠΑ.Λ το Υπ. Παιδείας. Παράλληλα, η διδακτέα ύλη ανακοινώνεται σταδιακά ενώ στη Β΄ Τάξη των ΕΠΑ.Λ ακόμη δεν έχει οριστεί.

Έναν μήνα αργότερα διαπιστώνεται ότι δεν έχουν προσληφθεί όλοι οι εκπαιδευτικοί και προφανώς υπάρχουν κενά και προφανώς λείπουν καθηγητές. Οι μαθητές αναμένουν με αγωνία τους εκπαιδευτικούς τους για να ξεκινήσουν τα μαθήματα και οι καθηγητές αναμένουμε τις προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφθούν τα κενά και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με ολοκληρωμένα προγράμματα. Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση διορισμού των αναπληρωτών ενώ τα κενά είναι επικαιροποιημένα πολλάκις και αδιαπραγμάτευτα.

Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά λύκεια και σε δομές της ειδικής αγωγής. Διεκδικούμε την άμεση αποστολή όλων των βιβλίων και των οδηγιών για τα μαθήματά μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΝΟΥ                                                ΝΥΜΦΟΔΩΡΑ ΤΣΙΑΟΥΣΗ

Πηγή: ipaideia.gr
Από το Blogger.