y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Την οργάνωση του δεύτερου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού “Η ΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ” με συμμετοχή νέων από Ουκρανία, Αρμενία, Μολδαβία και άλλων χωρών πραγματοποιεί ο Δήμος Σερρών από τις 21 έως 26 Οκτωβρίου 2016. Στο φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν 200-250 παιδιά για έξι ημέρες και οι δαπάνες φιλοξενίας διαμονής και διατροφής θα επιβαρύνουν τους ίδιους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ,

Αυτά δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 30/09/2016.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικο-χορευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς και επίσκεψη των παιδιών σε τουριστικά αξιοθέατα του Ν.Σερρών. Στους διαγωνιζόμενους θα προσφερθούν κύπελλα και μετάλλια και θα δοθούν βραβεία στους νικητές.

“Ο Δήμος Σερρών συνεχώς επενδύει στον τουρισμό, δημιουργώντας πολιτιστικές εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας. Τα οφέλη που προκύπτουν είναι πολλαπλά, αφού εκτός από την επικοινωνία με πολίτες άλλων χωρών τονώνεται κατά τις ημέρες του φεστιβάλ και η τοπική αγορά”, τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης.

Να υπενθυμίσουμε ότι προς το τέλος Αυγούστου του 2016 ο κ. Γρηγοριάδης επισκέφθηκε κατόπιν προσκλήσεως την Οδησσό, για να παρακολουθήσει αντίστοιχο φεστιβάλ μουσικής και χορού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να συναντήσει τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Οδησσό κ. Δέσποινα Κουκουλοπούλου και συζήτησαν την ενδεχόμενη συνεργασία των εκεί πολιτιστικών συλλόγων με τον Δήμο Σερρών.

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Γρηγοριάδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του Δήμου Σερρών στη διεθνή συνάντηση Balkans and Black Sea Intercultural Forum που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Σερρών από 24 έως 28 Μαΐου 2017. Την διεθνή συνάντηση επιμελείται η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Geo Routes Cultural  Institute”. Πρόκειται για μια διάσκεψη με συμμετέχουσες Βαλκανικές και παρευξείνιες χώρες (Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Βοσνία, Ερζεγοβίνη, Κροατία, ΠΓΔΜ, Σλοβενία, Ουκρανία, Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία και Τουρκία).

Η διάσκεψη θα αναφερθεί σε θέματα πολιτισμού, παιδείας και τουρισμού διασυνοριακής συνεργασίας, ενίσχυση την διμερών και πολυμερών σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών καθώς και στην οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη των χωρών αυτών.

“Ο Δήμος Σερρών ήταν πάντα αρωγός σε παρόμοιες πρωτοβουλίες, καθώς και ένα τέτοιο γεγονός θα προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πόλη των Σερρών κυρίως αλλά και ολόκληρο τον νομό μας, δίνοντας ζωή στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αλλά και φέρνοντας σε επαφή υψηλά ιστάμενους επισκέπτες με τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας. Επίσης ένα συνέδριο τέτοιου βεληνεκούς θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία και διεθνή αναγνώριση στον τόπο μας.”

Από το Blogger.