y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Έφτασε η ώρα οι Σερραίοι δρομείς να τρέξουν… εντός έδρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΙΡΡΙΣ CHALLENGE 23km, ΣΙΡΡΙΣ ΒΟΛΤΑ RUN 5km,

Το  ραντεβού των  ανθρώπων που ασχολούνται με το τρέξιμο στο Νομό Σερρών δίνεται κάθε χρόνο τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου. Την επόμενη Κυριακή οι Σερραίοι φοράνε τα αθλητικά τους και η πόλη ντύνεται στα… γιορτινά της.  Ένας διπλός αγώνας που έχει γίνει θεσμός. Ο 4ος ανοικτός αγώνας αντοχής «ΣΙΡΡΙΣ CHALLENGE 23km» και  2ος «ΣΙΡΡΙΣ ΒΟΛΤΑ RUN 5km» θα διεξαχθούν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και όπως λένε οι διοργανωτές είναι ένας αξέχαστος αλλά και χρήσιμος σταθμός λίγο πριν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.


Ένας αγώνας βουνού σε ασφάλτινη διαδρομή μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή  περιαστικά της πόλης των Σερρών. Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι δρομείς θα βλέπουν την πόλη  και τον κάμπο των Σερρών από ψηλά, θα περάσουν δίπλα  από το Μοναστήρι της  Βύσσιανης (στο  8ο ΚΜ) ,  στο 10ο με 11ο  Km , στα αριστερά  θα μπορούν να δούνε τη λίμνη Κερκίνη και τον Στρυμόνα  και περνώντας μέσα  από τα βοσκοτόπια, στο οροπέδιο  του Ξηροτόπου,   θα διασχίσουνε την πανέμορφη Επαρχιακή Οδό  Λαϊλιά- Σερρών με τα πεύκα  και τις βίλες της, αλλά και την οδό   Εξοχών με τα καφέ, τους περιπατητές και τα κλαμπ, θα μπούνε  από τα βόρεια  στην  πόλη των Σερρών για να τερματίσουνε πάλι στην πλατεία Κρονίου. Στον τερματισμό θα τους περιμένει η Σερραία Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου, την οποία θα βραβεύσει ο Δήμος Σερρών, αλλά και ο Σερραίος διεθνής πρώην καλαθοσφαιριστής Βασίλης Παραμανίδης. Για πρώτη χρονιά θα υπάρξει και ειδική βράβευση ( Α-Γ) των δρομέων από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ενώ πολλοί θα προτιμήσουν τον «2ο  ΣΙΡΡΙΣ ΒΟΛΤΑ 5 Km» που επίσης έχει αποκτήσει ένθερμους φίλους και υποστηριχτές που περίμεναν έναν ολόκληρο χρόνο τη διεξαγωγή του αγώνα. Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει έτσι ώστε οι δρομείς να βρούνε στον τερματισμό όλα τα αγαθά του Νομού με την προσφορά προϊόντων από πολλούς χορηγούς αλλά και πολλές εκπλήξεις πριν αλλά και μετά τον αγώνα.


Ενδιαφέρον έχει το μήνυμα που έστειλε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Σερρών το οποίο είναι: «Έχουμε αγώνα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις Σέρρες στις 10.00 το πρωί. Πρέπει να ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ  σ’ αυτή την εκδήλωση που γίνεται στην πόλη μας.

Γιατί γίνεται για ΕΣΕΝΑ.

ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ που κάθεσαι στον καναπέ περιμένοντας να περάσει η ώρα.

ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ  που μικρ-ός/ή  αθλούσαν, αλλά τώρα βαριέσαι, «βάραινες»  από τα καθημερινά προβλήματα .

ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ που σε κυνηγάει ο ΕΝΦΙΑ, το ΙΚΑ,  η  ΔΕΗ,  η ΕΦΟΡΙΑ από τα οποία δεν γλυτώνεις όσο και να τρέξεις.

Έλα να ξεχάσεις για λίγο ΟΛΑ σου τα προβλήματα, έλα το πρωί της Κυριακής να περπατήσεις στον πιο όμορφο δρόμο της πόλης μας, έλα να νιώσεις τη χαρά της συμμετοχής μαζί με άλλους Σερραίους και Σερραίες.

Έλα να γίνουμε μια παρέα, να γελάσουμε, να χαρούμε.

Έλα να προσθέσεις ένα κομμάτι  στο πολύχρωμο ποτάμι που θα κινηθεί από την πλατεία Κρονίου, θα διασχίσει την Κ. Καραμανλή και την πλατεία Ελευθερίας και θα ακολουθήσει την Εθνικής Αντίστασης για να βρει την Εξοχών μέχρι το  REMEZZO και να γυρίσει πάλι πίσω.

Ένα ποτάμι περίπου 5χλμ.

ΑΝΤΕ ΞΕΚΙΝΑ…… ΒΑΛΤΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ…ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ…ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ;»

Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης | Πηγή: ert.gr
Από το Blogger.