y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Τουλάχιστον δέκα Α.Τ.Μ, έχουν ανατιναχτεί τους τελευταίους έξι μήνες, σε Αττική, Φθιώτιδα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη έως και στις Σέρρες.

ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ,

Κουκουλοφόροι με βαρύ οπλισμό, πλησιάζουν σημεία όπου στεγάζονται Αυτόματες Μηχανές Ανάληψης και με πυροδοτικό μηχανισμό, αλλά και παροχή στο εσωτερικό τους αερίου τα τινάζουν με στόχο να αρπάξουν τα χρήματα που προορίζονται για τους πελάτες.

Τρεις κουκουλοφόροι, οπλισμένοι ακόμη και με καλάσνικοφ, όπως όλα δείχνουν βρίσκονται πίσω από τις ανατινάξεις, που καταγράφονται σε Αττική και Φθιώτιδα. Πέρα από τις σοβαρές υλικές ζημιές σε τράπεζες και γειτονικά καταστήματα, πανικοβάλουν και τους κατοίκους, οι οποίοι πετάγονται από τα κρεβάτια τους από τις εκκωφαντικές εκρήξεις.

Όταν διαφεύγουν με κλεμμένα οχήματα, συνήθως τα πυρπολούν για να εξαφανίσουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Στην ΕΛ.ΑΣ έχει σημάνει συναγερμός εδώ και καιρό για τον εντοπισμό των ενόπλων «βομβιστών», αλλά έως στιγμής δεν έχει προκύψει στοιχείο, που να οδηγεί στην εξουδετέρωσή τους.

Το τελευταίο «χτύπημα» της συμμορίας, που τα μέλη της διαθέτουν και καλάσνικοφ, έγινε στις 4 το πρωί της Τετάρτης, στο ΑΤΜ, που στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου στα ΚΕΠ, της Γραβιάς, στη Φθιώτιδα. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Δημαρχείου και φυσικά πέταξε από τα κρεβάτια, τους κατοίκους της Γραβιάς. Εκείνη την ώρα, περνούσε από το σημείο με το αυτοκίνητό του Λαμιώτης επαγγελματίας, ο οποίος είδε τους δυο από τους τρεις δράστες με τις κουκούλες και τα όπλα στα χέρια. Ο ένας μάλιστα έστρεψε το καλάσνικοφ απειλητικά προς το μέρος του. Δεν είχαν περάσει παρά μόλις εννέα 24ωρα, από τη στιγμή που πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους οι κάτοικοι στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.

Εκεί οι δράστες, σε τραπεζικό κατάστημα, προκάλεσαν έκρηξη με σκοπό την αρπαγή των χρημάτων. Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το Α.Τ.Μ., ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο εσωτερικό του υποκαταστήματος, καθώς και σε παρακείμενο ζαχαροπλαστείο. Τα κοινά στοιχεία που παρατηρούνται σε όλες τις ανατινάξεις ΑΤΜ–τρεις κουκουλοφόροι, ίδιος πυροδοτικός μηχανισμός, πυρπόληση οχημάτων διαφυγής– απασχολούν τις αστυνομικές δυνάμεις από την Αττική έως τις Σέρρες!

Οι ανατινάξεις ΑΤΜ που έχουν καταγραφεί τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο είναι οι ακόλουθες:

4 Οκτωβρίου: Δύο άγνωστοι ανατίναξαν το ΑΤΜ της Εθνικής τράπεζας στον κεντρικό δρόμο του οικισμού Λευκώνα Σερρών, προκαλώντας σημαντικές φθορές στο κιόσκι με άγνωστη λεία.

3 Οκτωβρίου: ΄Αγνωστοι, παραβίασαν την πλαϊνή πόρτα υποκαταστήματος της Alpha Bank στο 3ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου και προκάλεσαν ισχυρή έκρηξη στο ATM. Εξαφανίστηκαν με τα χρήματα.

27 Αυγούστου: Ανατίναξαν το ΑΤΜ τράπεζας στο Πόρτο Ράφτη, άρπαξαν 100.000 ευρώ και διέφυγαν αφήνοντας πίσω τους ένα ζευγάρι γάντια, ένα μηχάνημα ηλεκτρικής εκκένωσης και κομμάτια καλωδίου.

1 Ιουνίου: Με αέριο στο ΑΤΜ τράπεζας, που στεγάζεται στο κτίριο της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Ξυλούπουλη Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, άγνωστοι προκάλεσαν έκρηξη που είχε αποτέλεσμα να ισοπεδωθεί η πρόσοψη του κτιρίου και να διαλυθεί η ψευδοροφή.

28 Μαΐου: Με τον ίδιο τρόπο, άγνωστοι προκάλεσαν έκρηξη στο ΑΤΜ τράπεζας στην κοινότητα Κράθιο της Ακράτας και άρπαξαν 72.390 ευρώ, αφού πρώτα απενεργοποίησαν την κάμερα ασφαλείας και χρησιμοποίησαν Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε κλαπεί στις 18 Μαΐου από την Καλλιθέα για να γκρεμίσουν με την όπισθεν την τζαμαρία. Μετά, το εγκατέλειψαν σε απόσταση 50 μέτρων και το πυρπόλησαν.

18 Μαΐου: Άγνωστοι δράστες ανατίναξαν τα ξημερώματα το ΑΤΜ στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στις Ερυθρές Αττικής και εξαφανίστηκαν αυτοκίνητο που αργότερα βρέθηκε καμένο στην περιοχή της Κάζας.

30 Απριλίου: Με τον ίδιο τρόπο άγνωστοι δράστες ανατίναξαν το ATM σε τράπεζα των Οινοφύτων.

19 Μαρτίου: Στόχος το ATM της Alpha Bank στην Κάνηθο Χαλκίδας στην Εύβοια. Οι δράστες παροχέτευσαν υγραέριο στο εσωτερικό του ΑΤΜ και στη συνέχεια πυροδότησαν, τινάζοντας το μηχάνημα.

Του Πέτρου Καρσιώτη | Πηγή: alphafreepress.gr
Από το Blogger.