y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Πέμπτος χρόνος εδώ στις Σέρρες, συνοδοιπόρος με το Δημοτικό θέατρο της πόλης. Σκεπτόμενος τη διαδρομή μέχρι σήμερα, ένα πράγμα βρίσκω σημαντικό: Το ότι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών συνεχίζει την πορεία του.

ΣΕΡΡΕΣ, ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΝΤΗΣ, ΟΣΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ,

Το τι προστέθηκε σαν καλλιτεχνική προσφορά δεν είναι δικό μου θέμα αποτίμησης και με σκέψη θα δεχτώ τα καλά και τα πικρά της κοινής γνώμης. Αυτή άλλωστε είναι η απολαβή του εργαζόμενου στην τέχνη, την όποια τέχνη, πόσο μάλλον αυτή του θεάτρου, για την οποία έχουν με ελαφρά την καρδιά, όλοι γνώμη.

Μετά από πέντε όμως ολόκληρα χρόνια δεν θέλω να σταθώ στα καλλιτεχνικά και το πρόγραμμα, αυτά θα σας τα καταθέσουμε έτσι κι αλλιώς. Θέλω να σταθώ στο εν λειτουργία Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών, που στολίζει την πόλη επειδή τα βράδια ανάβει τα φώτα του και υποδέχεται όσους αγαπούν το θέατρο, τη μουσική, τη σκέψη. Όμως...
Αγαπητοί φίλοι, το θέατρο εξακολουθεί να λειτουργεί, επειδή η Δημοτική αρχή της πόλης το στήριξε και το στηρίζει. Τα φώτα, οι παραστάσεις, τα μπάνερ με το πρόγραμμα, το ίδιο το πρόγραμμα, χρόνια τώρα δεν θα υπήρχαν αν δεν τα στήριζε έμπρακτα και με αληθινή αγάπη ο Δήμαρχος της πόλης, ο κύριος Πέτρος Αγγελίδης. Κόντρα σε αντιξοότητες, με μια συνεισφορά από το Υπουργείο Πολιτισμού μηδαμινή, αφήνοντας ελευθερία και χαρίζοντάς εμπιστοσύνη σε όσα πράξαμε μέχρι σήμερα, ο Δήμαρχος μας ήταν πάντα παρών στις δύσκολες στιγμές. 

Τα μεγάλα λόγια περί τέχνης είναι πολύ εύκολο να γραφτούν και να ειπωθούν. Την  τέχνη όμως την υπηρετούν άνθρωποι, και στις αβέβαιες ημέρες που ζούμε οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν τη μεγαλύτερη αξία, γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις είναι που δοκιμάζονται. 
Αν λοιπόν στέκομαι με αυτά τα λίγα λόγια στη σημασία της προσφοράς του Δημάρχου των Σερρών στο θέατρο, είναι γιατί θέλησε να κρατήσει ζωντανό ένα φορέα πολιτισμού, στηρίζοντας το ανθρώπινο τεχνικό και καλλιτεχνικό δυναμικό που τον υπηρετεί, στηρίζοντας τους πολλαπλούς παράλληλους συνεργάτες στην πόλη. Δίνοντας στην Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου τη δυνατότητα μέσα από έλεγχο και σοβαρότητα να εγκρίνουν προτάσεις και να καταρτίζουμε κάθε χρόνο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Όπως με το καλό πράξαμε και θα παρουσιάσουμε και φέτος.

Από το Blogger.