y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Σε νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ στην παραγωγή της προχωρά για την περίοδο 2017-2019 η Κρι Κρι.

ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,

Η γαλακτοβιομηχανία από τις Σέρρες, που δραστηριοποιείται κυρίως στο γιαούρτι και το παγωτό, στοχεύει στην ενίσχυση της παραγωγικής γραμμής της με νέα καινοτόμα προϊόντα και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δομών.

Η εταιρεία έχει ήδη καταφέρει να στραφεί με επιτυχία στο εξωτερικό, εξάγοντας προϊόντα σε 24 χώρες, μεταξύ των οποίων και το Ιράκ ενώ διαθέτει συνεργασίες με κορυφαίες αλυσίδες σούπερ μάρκετ (Tesco, Waitrose, REWE, Kaufland, Aldi, Marks & Spencer), ενώ στις αρχές του 2017 ξεκινάει η συνεργασία της με μία ακόμη μεγάλη ιταλική αλυσίδα.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι το 24% του τζίρου της, δηλαδή τα 16 εκατ. ευρώ, προέρχονται από τις εξαγωγές. Οι επενδύσεις της εταιρείας την προηγούμενη πενταετία ανήλθαν σε 30 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας την πενταετία 2012-2016 διαμορφώθηκαν στα 30 εκατ. ευρώ.

«Οι χθεσινές επενδύσεις δεν φτάνουν για τις αυριανές ανάγκες», τόνισε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Τσινάβος, παρουσιάζοντας τα σχέδια της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου. Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο 2012-2016, η Κρι Κρι υλοποίησε επενδύσεις συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 20 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέας μονάδας γιαουρτιού μετά την ολοσχερή καταστροφή της από πυρκαγιά τον Δεκέμβριο του 2013 και 10 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας παγωτού, καθώς και για την εγκατάσταση νέου μηχανογραφικού συστήματος SAP.

Πηγή: newmoney.gr
Από το Blogger.