y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Το πρωί της Τετάρτης (14/9) ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης προσήλθε στα Δικαστήρια των Σερρών και ενημέρωσε τον εισαγγελέα για το πόρισμα των υπηρεσιών της ΔΕΥΑ Σερρών, το οποίο κάνει λόγο για αχρηστία του ημιτελους αποχετευτικού δικτύου Καλών Δένδρων (το έργο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, παρά παρελήφθησαν τμήματα του από τον τότε Δήμο Λευκώνα).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΚΑΛΑ ΔΕΝΔΡΑ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ, ΔΕΥΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ,

Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε γύρω στο 2000 επί θητείας του κ. Στέφανου Φωτιάδη (σημερινού δημοτικού συμβούλου και αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης) και συνεχίστηκε επί της θητείας του διαδόχου του κ. Θεόδωρου Γεωργιάδη για να μην ολοκληρωθεί ποτέ, λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης.

Να σημειωθεί πως το έργο παρέλαβε ο Καλλικρατικός Δήμος Σερρών (όπου προσαρτήθηκε ο Δήμος Λευκώνα) το 2010, και η Δημοτική αρχή υπο τον νυν Δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη, δεν ασχολήθηκε, για τη τύχη του δικτύου αποχέτευσης Καλών Δένδρων, αφήνοντας να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια, μέχρι πριν λίγους μήνες, όταν έλεγξε το δίκτυο η ΔΕΥΑΣ.

Χωρίς αντίκρισμα το ενδιαφέρον του δημοτικού συμβούλου Γ.Γάτσιου
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν 15 μήνες, την Τετάρτη 27 Μαϊου 2015, ο σύμβουλος της δημοτικής αρχής Ιωάννης Γάτσιος, ρωτούσε να πληροφορηθεί  γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο του αποχετευτικού Καλών Δένδρων εδώ και δέκα χρόνια. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Κωνσταντίνος Χασαπίδης, στην τοποθέτηση του σημείωσε ότι πραγματικά το αποχετευτικό των Καλών Δένδρων δεν έχει ολοκληρωθεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια, διότι δεν υπήρξε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ανέφερε ότι ο ίδιος ως δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας του Π. Αγγελίδη είχε δείξει ενδιαφέρον για το ζήτημα θέτοντας ανάλογες ερωτήσεις, στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ την εποχή εκείνη Θ. Αραμπατζή. Ο κ. Χασαπίδης, συμπλήρωσε τότε, ότι παρακολουθεί το θέμα και ενημερώνει τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου του χωριού. «Θα επικαιροποιηθεί η μελέτη για το αποχετευτικό Καλών Δένδρων και θα αναζητηθεί χρηματοδότηση» είχε καταλήξει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ στην τότε τοποθέτηση του, όπου προφανώς δεν γνώριζε τη κατάσταση του δικτύου.

ΔΕΥΑΣ: Δίκτυο 2,3 εκατ. Ευρώ … άχρηστο!
Όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Χασαπίδης στο Δημοτικό συμβούλιο (που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Αυγούστου), το 70% του έργου που ελέγχθηκε, τα 4.360 μέτρα είναι άχρηστα ενώ η κατάσταση και στο υπόλοιπο δίκτυο δεν είναι καλύτερη.

Σύμφωνα με την μελέτη της ΔΕΥΑ Σερρών ο κ. Χασαπίδης ανακοίνωσε οτι αν γίνει προσπάθεια επισκευής του υπάρχοντος δικτύου απαιτούνται περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η κατασκευή του εκ νέου θα κοστίσει περίπου 2,5 εκ ευρώ. 

Απόφαση της επιχείρησης είναι να γίνει εκ νέου μελέτη και αν και εφόσον υπάρχει ευρωπαϊκό πρόγραμμα το έργο να ενταχθεί για χρηματοδότηση.

Απόδοση ευθυνών
Στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος είχε πει πως έφερε το θέμα μόνο για ενημέρωση του σώματος και δεν θέλει να αποδώσει ευθύνες δηλώνοντας πως «οι πρακτικές αυτές ανήκουν σε άλλους, όχι σε εμάς». Φαίνεται όμως πως στη δημοτική αρχή, το ξανασκέφθηκαν και σήμερα έφεραν το θέμα στη δικαιοσύνη, η οποία θα αποφανθεί για τον καταλογισμό τυχόν ευθυνών που υπάρχουν.

Για το θέμα, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης, θα δώσει τη Πέμπτη (15/9) το πρωί συνέντευξη τύπου.

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.