y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Εγραψε ιστορία η Αννα Κορακάκη κατακτώντας το χρυσό στο πιστόλι 25 μέτρα και κατέκτησε δύο μετάλλια στο Ρίο για την Ελλάδα (το χάλκινο στο πιστόλι 10μ), κάτι που έχει να συμβεί από το… 1912 με τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ,

Στον τελικό εξελίχθηκε ένα πραγματικό θρίλερ, καθώς παρότι η Κορακάκη προηγήθηκε με 6-0 η Γερμανίδα Καρσχ την ισοφάρισε σε 6-6 αλλά στις τελευταίες βολές η 20χρονη που κατά το ήμισυ είναι Σερραία (η μητέρα της κυρία Φόνη Χριστοδούλου είναι από τη Νιγρίτα) ήταν πιο εύστοχη, νίκησε και πανηγύρισε δικαίως έξαλλα!!!

Μετά έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα της, που είναι και προπονητής της,  που δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που ζούσε. Η κόρη του και αθλήτρια του, η Αννα, μόλις στα 20 Χρυσή Ολυμπιονίκης!!!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ,

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ,

Από νωρίς έδειξε ποιος είναι ο φαβορί

Στην αρχή του ημιτελικού, η Αννα έδειξε πιο είναι το φαβορί του αγώνα, καθώς ήταν η μόνη που βρήκε στόχο και στις πέντε πρώτες βολές καταλαμβάνοντας την κορυφή.

Στις επόμενες πέντε, όμως, είχε δύο άστοχες και έπεσε στην τρίτη θέση! Με την ολοκλήρωση της τρίτης σειράς βολών, είχε δύο άστοχες και τρεις εύστοχες και ανέβηκε στην δεύτερη θέση.

Στην τέταρτη σειρά βολών είχε μία μόνο άστοχη, και ανέβηκε ξανά στην κορυφή!

Στην πέμπτη σειρά, είχε και πάλι μόνο μία άστοχη, έμεινε στην πρώτη θέση και στη συνέχεια αντιμετώπισε στον τελικό την Γερμανίδα Καρσχ, έχοντας εξασφαλίσει το ασημένιο μετάλλιο.

Πανηγυρισμοί της αποστολής

Πολλά είναι τα μέλη της ελληνικής αποστολής που βρίσκονται στο σκοπευτήριο, που πανηγύρισαν έξαλλα όταν η Κορακάκη οριστικοποίησε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου! Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Αρχηγός Αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ο Υπαρχηγός Μανώλης Κολυμπάδης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, η Πρωθιέρεια των Τελετών της Φλόγας Κατερίνα Λέχου, η Πρωθιέρεια Αρτεμις Ιγνατίου και άλλοι…

Δεύτερη από τον προκριματικό

Η Αννα Κορακάκη προκρίθηκε στον τελικό με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ 40 αθλητριών φτάνοντας τους 584 βαθμούς.

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.