y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Την περιοχή που υλοποιείται το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Πέμπτη 11Αυγούστου 2016.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ,

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι  συνεχίζεται το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων με την επίστρωση ψυχρού φωτοκαλυτικού υλικού στις οδούς που υλοποιείται το έργο.

Η επίστρωση του ψυχρού φωτοκαταλυτικού υλικού ξεκίνησε από την οδό Δυτικής Θράκης.

Ο στόχος με την επίστρωση του προαναφερόμενου υλικού είναι η πτώση της θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες και η μείωση των ρύπων.

Το ψυχρό φωτοκαταλυτικό υλικό, όπως δήλωσε  ο Δήμαρχος Σερρών δεν κατακρατά την ηλιακή ακτινοβολία με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας έως και δύο βαθμούς, επίσης μειώνει τους ρύπους χρησιμοποιώντας την ενέργεια του ήλιου.

Όπως γίνεται αντιληπτό το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων εκτός της αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής, στοχεύει επίσης στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και στην προστασία της υγείας των πολιτών, με αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι το έργο των βιοκλιματικών αναπλάσεων βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ολοκλήρωσής του. Απομένουν ακόμη  να τοποθετηθούν οι υπαίθριοι ανεμιστήρες, τα συντριβάνια καθώς και η φύτευση δέντρων.
Από το Blogger.