y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Ο σερραϊκής καταγωγής Αλέξανδρος Μασσιαλάς (Alexander Massialas) κατέκτησε με την ομάδα των ΗΠΑ, μετά από μαραθώνιο 5 αγώνων σε λίγες ώρες, το ασημένιο μετάλλιο στην ξιφασκία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣΣΙΑΛΑΣ,

Στον τελικό βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ιταλό Ντανιέλε Γκαρόζο και μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα ηττηθηκε με 15-11 και ανέβηκε στη 2η θέση του βάθρου.

Ο μαραθώνιος των αγώνων

Η σειρά των αγώνων του Αλέξανδρου Μασσιαλά ξεκίνησε στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) το μεσημέρι της Κυριακής (7/8) όπου πέρασε χωρίς αγώνα στους 32, στη συνέχεια στις 17.00 αντιμετώπισε τον Αιγύπτιο Μωχάμεντ Εσσάμ που τον νίκησε με 15-7.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣΣΙΑΛΑΣ,

Στις 18.30 αντιμετώπισε στη φάση των 16, αντιμετώπισε τον Ρώσο Αρτουρ Ακχματκούζιν που τον νίκησε με 15-9.

Στις 19.45 στην φάση των 8 ήρθε αντιμέτωπος με τον Ιταλό Τζιόρτζιο Αβόλα, τον οποίο κέρδισε δύσκολα με 15-14.

Στον ημιτελικό στις 22.00 ήρθε αντιμέτωπος με τον Βρετανό Ρίτσαρντ Κρούζε τον οποίο κέρδισε με σχετική ευκολία 15-9 για να έρθει αντιμέτωπος στο τελικό του αγωνίσματος μία ώρα αργότερα (23.15 ώρα Ελλάδος) με τον Ιταλό Ντανιέλε Γκαρόζο, οπου μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα ηττήθηκε με 15-11, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Η σερραϊκή καταγωγή του ξιφομάχου των Η.Π.Α.

Να θυμίσουμε ότι είχαμε παρουσιάσει τον αθλητή στον ιστοτόπο μας, μετά από επικοινωνία που είχε μαζί μας ο παππούς του Φρίξος Μασσιαλάς, ο οποίος μας τόνισε τη σερραϊκή καταγωγή τόσο του εγγονού του Αλέξανδρου, όσο και του γιού του Γρηγόρη (Gregory Massialas) (ο οποίος είναι δημότης Σερρών) που είναι προπονητής στην ομάδα των Η.Π.Α. και είχε συμμετάσχει τη δεκαετία του 1980 σε δύο Ολυμπιάδες.

Μάλιστα ο παππούς είχε εκφράσει και το παραπονό του για τα γραφειοκρατικά εμπόδια που ματαίωσαν την προσπάθεια να γίνει Ελληνας πολίτης ο εγγονός του Αλέξανδρος Μασσιαλάς.

Πάντως το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισε με το… σπαθί του ο Αλέξανδρος μας κάνει υπερήφανους όλους τους σερραίους.

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.