y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Την έναρξη των εργασιών καθαρισμού της κοίτης του Στρυμόνα ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 13-7-2016.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, Π.Ε.ΣΕΡΡΩΝ, ΣΤΡΥΜΟΝΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ,

Όπως τόνισε ο κ. Μωυσιάδης, πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ που θα συμβάλλει σημαντικά στην αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, αντίστοιχων με αυτά που σημειώθηκαν την περασμένη χρονιά.

«Από τα συνολικά 5 εκ.ευρώ που δόθηκαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ποσό των 2,7 εκ. ευρώ διατίθεται στην Π.Ε. Σερρών και ήδη από την Δευτέρα η εταιρία Θέμεθλον ΑΤΕΕ έχει ξεκινήσει τις εργασίες καθαρισμού της κοίτης του Στρυμόνα. Με την ολοκλήρωση του έργου πιστεύουμε ότι θα θωρακίσουμε κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό την Περιφερειακή μας Ενότητα, ώστε να μην επαναληφθούν οι δυσάρεστες περσινές καταστάσεις» επισήμανε ο Γ. Μωυσιάδης.

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης στηλίτευσε το γεγονός ότι επί δεκαετίες οι εκάστοτε κυβερνήσεις κώφευαν απέναντι στο θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού, παρά τις συνεχείς προσπάθειες και οχλήσεις της αυτοδιοίκησης.«Έπρεπε να υποστούμε αυτές τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες για να δώσουν έστω κάποια χρήματα» σημείωσε ο κ. Μωυσιάδης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Θέμεθλον ΑΤΕΕ Πολυχρόνης Αγγελόπουλος τόνισε πως στόχος της εταιρίας είναι να ολοκληρώσει το έργο σε διάστημα μικρότερο των εννέα μηνών που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα. Στο πλαίσιο του έργου θα απομακρυνθούν τα φερτά υλικά και οι νησίδες εντός της κοίτης ,ώστε μ’ αυτό τον τρόπο να δημιουργηθεί μια ασπίδα κατά των πλημμυρών.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πως προχωρά και η διαδικασία στεγανοποίησης του ανατολικού αναχώματος της λίμνης Κερκίνης για την οποία έχουν διατεθεί 2,5 εκ. ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις και επιπλέον θα δοθούν άλλα 3,5 εκ. ευρώ περίπου μέσω της υλοποίησης διασυνοριακού προγράμματος με τη γειτονική Βουλγαρία.

Εν τω μεταξύ, όπως τόνισε, ήδη υπάρχει μέριμνα και για το έργο του καθαρισμού των εκβολών του Στρυμόνα. «Όλες οι προσπάθειές μας κινούνται στη λογική της αντιμετώπισης του προβλήματος. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν θωρακισμένοι απέναντι στις πλημμύρες» σημείωσε ο Γιάννης Μωυσιάδης.
Από το Blogger.