y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Άκαρπη όσον αφορά στην αναθεώρηση της στάσης της δημοτικής αρχής του Π. Αγγελίδη, σχετικά με το θέμα της αναπροσαρμογής της τιμολογιακής πολιτικής του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας απέβη η χθεσινή, έκτακτη, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΡΡΩΝ,

Παρά τις ενστάσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης, ούτε … χιλιοστό διαφοροποιήθηκε η πρόταση που κατέθετε στην σημερινή συνεδρίαση του Φορέα στη Θεσσαλονίκη η δημοτική αρχή, η οποία τάσσεται υπέρ της ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής για όλους τους δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά όχι στο ύψος της αύξησης που προτείνει η εκτελεστική γραμματεία του Φορέα.

Αντίθετος στην εφαρμογή ενιαίας πολιτικής για το σύνολο των δήμων της Π.Κ.Μ., όπως επίσης και στην οποιαδήποτε πρόταση για την αύξηση της τιμής στον τόνο ταφής των απορριμμάτων, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης, υπογραμμίζοντας πως ο Δήμος Σερρών θα πρέπει να διαπραγματευτεί το «πρόκριμα» που διαθέτει σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων με την λειτουργία του ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και η παράταξη του Θ.Μηλίδη, με τον επικεφαλής της να υποστηρίζει πως ο Δήμος Σερρών επέδειξε ετοιμότητα και έργο, όταν οι άλλοι δήμοι τα προηγούμενα χρόνια έμειναν αδρανείς.

Την έξοδο του Δήμου Σερρών από το ΦΟΔΣΑ πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος της «Διάβασης Πεζών» Δημήτρης Γιαννακίδης, τονίζοντας πως η εφαρμογή ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής θα αποβεί επιζήμια για το Δήμο Σερρών.

Το ίδιο αρνητικός εμφανίστηκε στο όποιο ενδεχόμενο αύξησης στην αρχική τιμή που πληρώνει ο Δήμος Σερρών και διαμορφώνεται στα 17,70 ευρώ ανά τόνο ταφής απορριμμάτων, άποψη που εξέφρασε και ο επικεφαλής της ΛΑΣ Γιώργος Καρύδας.

«Θα πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα στο ζήτημα και δίχως λαϊκισμούς» δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σερρών, απορρίπτοντας τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, υπεραμυνόμενος της αρχή της «αλληλεγγύης». Τόνισε πως η εφαρμογή ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής μελλοντικά θα αποβεί προς όφελος του Δήμου Σερρών, ενισχύοντας παράλληλα τους απομακρυσμένους δήμους, όπως επίσης και τις μικρές διαχειριστικές ενότητες.

Η τελική πρόταση που θα παρουσίαζε στην σημερινή συνεδρίαση ο κ.Αγγελίδης αφορά στην αύξηση λιγότερο των 25 ευρώ το 2017 , ώστε κλιμακωτά να εφαρμοστεί η προτεινόμενη (από τον Φορέα) αύξηση των 32 ευρώ το 2020.

Πηγή: ert.gr
Από το Blogger.