y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


"​Θερίζει"​ την τοπική αγορά εργασίας η «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία, σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία ένας στους δύο Σερραίους απασχολείται χωρίς ασφάλιση με τα ποσοστά να αυξάνονται μέρα με την μέρα απόρροια της κρίσης που μαστίζει την κοινωνία και τον ιδιωτικό τομέα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,

Μάλιστα αρκετοί εργαζόμενοι προκειμένου να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο εισόδημα ζητούν από τους εργοδότες τους να απασχοληθούν χωρίς ασφάλιση γιγαντώνοντας με αυτό τον τρόπο την τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία.

1 στους 2 Σερραίους απασχολούνται με μαύρη εργασία

Όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Άλκης Απιδόπουλος: «Στις Σέρρες 1 στους 2 εργαζόμενους είναι σε ανασφάλιστη εργασία η κατάσταση είναι τραγική. Ο κατώτατος μισθός είναι στα 489 ευρώ το οχτάωρο, οι νέοι πλέον δεν θέλουν να ασφαλίζονται γιατί δεν προσδοκούν τίποτα από το ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει όμως αυτό να το δούμε αυτό ώστε οι νέοι να απαιτούν την ασφάλιση τους».

Ως λύση για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας ο κ. Απιδόπουλος προτείνει την εντατικοποίηση των ελέγχων από τα κλιμάκια και την ενίσχυση των ελεγκτικών αρχών: «Εδώ και πολλά χρόνια το εργατικό κίνημα ζητούσε από την Πολιτεία να χτυπήσουμε την μαύρη εργασία, είναι το μεγάλο ζήτημα της Ελληνικής οικονομίας, η εισφοροδιαφυγή είναι πάνω από 6 δις ευρώ κάθε χρόνο σε μία εποχή κοινωνικής εξαθλίωσης. Ζητήσαμε και ζητούμε με πρόταση προς την κυβέρνηση και στο Υπ. Εργασίας για να πατάξουμε σε ένα επίπεδο την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, πρέπει να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχου όπως είναι η Επιθεώρηση Εργασίας, το ΙΚΑ για να μπορέσουμε να περιορίσουμε την εισφοροδιαφυγή. Κάναμε πρόταση που προβλέπει μεικτά κλιμάκια από το εργατικό κίνημα, την πολιτεία και τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές».

Στο 36% η ανεργία στο Νομό Σερρών

Από την άλλη σε υψηλά ποσοστά παραμένει και η ανεργία η οποία στο Ν. Σερρών το τρέχον διάστημα αγγίζει το 36% ενώ τα ποσοστά είναι μεγαλύτερα αναφορικά με τους νέους: «Η ανεργία στο ν. Σερρών με δικά μας στοιχεία φτάνει το 36 % και όσο κινούμαστε προς το φθινόπωρο θα αυξάνετ​αι​ γιατί τώρα είναι η τουριστική περίοδος και πολλοί Σερραίοι εργάζονται σε παράκτιες περιοχές. Το φθινόπωρο η ανεργία θα ξεπεράσει το 40% », μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Απιδόπουλος.

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη | Πηγή: serresparatiritis.gr
Από το Blogger.