y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Άνοιξε το πρωί του Σαββάτου 9 Ιουλίου στις Σέρρες η αυλαία του Πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων και νεανίδων του στίβου.


Το αύριο του Ελληνικού στίβου βρίσκεται στην πόλη των Σερρών όπως και η ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων στο Μπίντγκος της Πολωνίας από 19 έως 24 Ιουλίου. 858 αθλητές και αθλήτριες (499 στην κατηγορία των εφήβων και 359 στην κατηγορία νεανίδων) από 125 Σωματεία της χώρας θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα για δύο μέρες στην πόλη των Σερρών που κινείται στους ρυθμούς του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.


Στην πρώτη ημέρα των αγώνων, στα πρωινά προκριματικά αγωνίσματα , στα 100μ νεανίδων η Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβάλα) με 12.32 (-1,6) στην πρώτη προκριματική σειρά πέτυχε την καλύτερη επίδοση από τις 4 προκριματικές σειρές, στα 100μ εμπόδια νεανίδων η Αναΐς Καραγιάννη (ΓΣ Κηφισιάς ) πέρασε στον τελικό με 14.86 (-0,5) καλύτερη επίδοση του προκριματικού. Επίσης στα 110μ εμπ εφήβων Παύλος Μπόιτσιος σημείωσε 14.61, στο τριπλούν ο Νίκος Ανδρικόπουλος (ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας) πέτυχε 14.99 (-0,1), στα 100μ ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) τερμάτισε σε 11.04 και στα 400μ νεανίδων η Αλεξία Πολυκράτη σημείωσε 57.79.


Ο Εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας μιλώντας στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ «Αθλητικός τουρισμός» με τον Μάκη Τσίλκο και το Φάνη Σκύφτα και στην ΕΡΤ Σερρών είπε: «Η συμμετοχή είναι μεγάλη, το πρωί είχαμε τα προκριματικά, το απόγευμα έχουμε τους τελικούς κι έχουμε τα σύνθετα τα οποία ξεκίνησαν. Να έρθει ο κόσμος να παρακολουθήσει τους αγώνες αφού θα έχει την ευκαιρία να δει τα νέα παιδιά του στίβου, ίσως δει πολύ μεγάλες επιδόσεις όπως στο τριπλούν που ο Νίκος Ανδρικόπουλος έδειξε ότι είναι για πολύ μεγάλη επίδοση, επίσης είναι τα 400 μέτρα, είναι τα 100 μέτρα με εμπόδια, είναι τα 100 μέτρα εφήβων νεανίδων που θα γίνουν μεγάλες μάχες. Όλα τα παιδιά δείχνουν ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο, σίγουρα αναμένουμε ρεκόρ, τα παιδιά δείχνουν σε τι κατάσταση είναι πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα.  Αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη τους κατάσταση και ο προγραμματισμός των προπονητών τους αυτό δείχνει. Φέτος και η κατηγορία των παίδων και των εφήβων έχει τις πιο ποιοτικές αποστολές, με αθλητές και αθλήτριες που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, σε επίπεδο που θα πάνε να διεκδικήσουν μετάλλια, θεωρούνται από τα φαβορί, δεν έχει ξαναγίνει αυτό».


Για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ο κ. Κουτσιώρας είπε: «Εμείς, μέχρι τις 4 Ιουλίου έπρεπε να κάνουμε την οριστική δήλωση για το Παγκόσμιο, περιμένουμε άλλα τέσσερα παιδιά, ίσως κάποια από αυτά να είναι στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε 14 αθλητές και αθλήτριες που θα πάνε στο παγκόσμιο στην Πολωνία και πάρα πολλοί από αυτούς είναι σε πάρα πολύ ψηλή θέση στο ράκινγκ. Μετά το Βαλκανικό πρωτάθλημα της Τουρκίας η Εθνική ομάδα εφήβων νεανίδων ήρθαμε αμέσως στις Σέρρες, κάναμε το καμπ προετοιμασίας που έχουμε καθιερώσει ως ομοσπονδία εδώ και οχτώ χρόνια, οι αθλητές και οι αθλήτριες που έπιασαν το όριο για το παγκόσμιο,  με το τέλος των αγώνων τη Δευτέρα, τελειώνει και το καμπ, κι έχουμε πέντε μέρες να πάνε τα παιδιά στα σπίτια τους και το πρωί της επόμενης Κυριακής να αναχωρήσουμε για την Πολωνία»


Το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Λιούμπας μίλησε στην ίδια εκπομπή:  «Οι άνθρωποι της πόλης έχοντας την εμπιστοσύνη της ομοσπονδίας και το δυναμικό της ομοσπονδίας που μαζί με το προσωπικό της ΕΑΣ Σεγας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δημιουργούν άριστες συνθήκες αγώνα για την κατηγορία εφήβων νεανίδων. Αθλητές και αθλήτριες μιας κατηγορίας που μαζί με τον κ. Κουτσιώρα και άλλους ανθρώπους φροντίζουμε να είμαστε κοντά τους, γιατί είναι η πλέον κρίσιμη ηλικία, που τα παιδιά θέλουμε να την περάσουν ανώδυνα, πολλά παιδιά είναι στην 3η λυκείου και να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό. Αυτοί οι αγώνες βοηθάνε γιατί με τις παραστάσεις που θα πάρουν τα παιδιά του Νομού Σερρών, οι αγώνες αυτοί θα δημιουργήσουν το ερέθισμα, το σπόρο για να αναπτυχθεί ο κλασικός αθλητισμός στην πόλη. Σημαντικό ότι έχουμε τη συμπαράσταση της Π.Ε. Σερρών και του Δήμου Σερρών».

Του Βασίλη Αναστασιάδη | Πηγή: ert.gr
Από το Blogger.