y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Ο απόφοιτος του ΤΕΙ Σερρών (Π.Γ.) καταγγέλλει καθηγητή  του ΤΕΙ, για κλοπή πτυχιακής εργασίας και παρουσίαση της, αφενός ως δικής του μεταπτυχιακής διατριβής και αφετέρου την πώλησή της, έναντι αδράς αμοιβής, σε δημόσιους φορείς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΕΡΡΕΣ,

Σύμφωνα με επιστολή που στάλθηκε στον ιστοτόπο anexartitos.gr, o απόφοιτος του Τμήματος μηχανικών Πληροφορικής  του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Π.Γ., μας κάνει γνωστό ότι έχει καταγγείλει ήδη στο ΤΕΙ εδώ κι ένα χρόνο την υπόθεση, αλλά επειδή δεν βλέπει να προχωρά η καταγγελία του (η οποία συνοδεύεται από πλήρες υπόμνημα) αναγκάζεται να δημοσιοποιήσει την υπόθεσή του καθώς βλέπει προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:
Καλησπέρα σας,επικοινωνώ μαζί σας για να σας κάνω γνωστή μια πολύ σοβαρή υπόθεση εξαπάτησής μου από καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην ΤΕΙ Σερρών), η οποία μέχρι σήμερα έχει καταλήξει σε κλοπή της πτυχιακής μου εργασίας από τον ίδιο τον επιβλέποντα της εργασίας και σε παράνομη πώλησή της σε δημόσιους φορείς, έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.
Πιο συγκεκριμένα, καθηγητής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, εκμεταλλευόμενος την ακαδημαϊκή του θέση, εισηγήθηκε στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ και μου ανέθεσε ως πτυχιακή εργασία, ένα θέμα εργασίας, το οποίο του είχε ανατεθεί από άλλο Ίδρυμα με σκοπό να το εκπονήσει εκείνος, την ίδια περίοδο, ως μεταπτυχιακή διατριβή.
Το γεγονός αυτό, σκόπιμα το απέκρυψε από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ και από εμένα, ώστε προμελετημένα να οικειοποιηθεί την τελική μου εργασία και να ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του υποχρεώσεις στο άλλο Ίδρυμα με πολύ λιγότερο κόπο. Σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα πουλάει την κλεμμένη εργασία, μέσω υπεργολαβιών, σε διάφορα δημόσια έργα, όπως η διαδικτυακή εφαρμογή – ιστοσελίδα του Δημοσίου Δασικού Συμπλέγματος Γέρακα-Ξάνθης-Κιμμερίων (http://www.xanthigerakas-forest.gr) ή η διαδικτυακή εφαρμογή – ιστοσελίδα του Δημοσίου Δάσους Σκρα-Φανού (http://aitolos.eu/gis/).
Η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και έναν χρόνο στο ΤΕΙ, μέσω επίσημων καταγγελιών μου προς το Ίδρυμα, μαζί με πλήρη αποδεικτικά στοιχεία, αλλά κανένας δεν φαίνεται να ασχολείται. Αντιθέτως, απ’ ότι μαθαίνω από εκπροσώπους των φοιτητών που συμμετέχουν στις Συνελεύσεις, γίνονται προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης.
Γι’ αυτόν τον λόγο, θέλω να σας παρακαλέσω να ασχοληθείτε με τη συγκεκριμένη υπόθεση, ώστε να δει το φως της δημοσιότητας.
Τα έγγραφα

Να σημειώσουμε ότι ο απόφοιτος του ΤΕΙ (τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στον ιστοτόπο anexartitos.gr) έχει κοινοποιήσει τα έγγραφα τα οποία έχει ήδη καταθέσει στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας όπως:
  • Σχετικό ενημερωτικό υπόμνημα προς το ΤΕΙ
  • Ηλεκτρονικό αντίγραφο της πτυχιακής μου εργασίας
  • Εγγραφή της πτυχιακής εργασίας στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του ΤΕΙ ΚΜ:
  • Εγγραφή της πτυχιακής εργασίας στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του ΑΠΘ:
  • Φύλλο ανάθεσης πτυχιακής εργασίας
  • Φύλλο βαθμολόγησης πτυχιακής εργασίας
Απο τα οποία φαίνεται να προκύπτει το βάσιμο των όσων καταγγέλλει και δεν τα δημοσιοποιούμε,. αναμένοντας εξηγήσεις από τη διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, στα όσα αναφέρει ο απόφοιτος του.

Από το Blogger.