y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Νέο κεφάλαιο ανοίγει στην πολύκροτη υπόθεση για το μέλλον και την διαχείριση των πρώην στρατοπέδων του Δήμου Σερρών (Παπαλουκά - Εμ. Παππά).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ,

Τις προηγούμενες εβδομάδες την κοινή γνώμη των Σερρών απασχόλησε ο κύκλος επαφών του Δήμου Σερρών και των τοπικών Βουλευτών με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου τα πρώην στρατόπεδα των Σερρών να εξαιρεθούν από το επίμαχο νομοσχέδιο (καταβολή ενοικίου 5% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου) και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Το μεσημέρι τα περασμένης Παρασκευής ο Υπουργός κ. Πάνος Καμμένος προέβη σε προφορικές διαβεβαιώσεις χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι πιο ουσιαστικό.

Ωστόσο πληροφορίες που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας θέλουν ιδιωτικά συμφέροντα να εξετάζουν το ενδεχόμενο επενδύσεων στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης.

Το ενδιαφέρον επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ η Σερραία Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά η οποία μάλιστα σημείωσε πως οι διεργασίες με Σερραίο ιδιώτη που επιθυμεί να επενδύσει στο σημείο βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ενώ τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της προσπάθησαν αρκετά για να υπάρξει αξιοποίηση του. Να υπογραμμίσουμε πως σε αντίθεση με τα υπόλοιπα στρατόπεδα το Κολοκοτρώνη τελεί υπό διαφορετικό καθεστώς καθώς ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών.

Αν και υπάρχουν προτάσεις για να δοθεί προτεραιότητα στους Σερραίους επενδυτές ωστόσο κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς οι όροι των διεθνών διαγωνισμών δεν επιτρέπουν την πρόβλεψη όρου εντοπιότητας.

Θ. Καστρινός: Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί….

Όπως μας δήλωσε το μέλος της δημοτικής παράταξης ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ κ. Θεόδωρος Καστρινός: «Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για παραχώρηση τμημάτων του στρατοπέδου Κολοκοτρώνη σε ιδιώτες επιχειρηματίες και μάλιστα υπάρχουν κάποιοι Σερραίοι επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται να τους παραχωρηθεί τμήμα από το στρατόπεδα για να μπορέσουν να κάνουν κάποιες δραστηριότητες. Είναι όμως κάτι που βρίσκεται στην αρχή υπάρχουν μόνο σκέψεις και σχεδιασμοί. Αυτό θα περάσει από μία διαδικασία όπου το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει με βάση το Νόμο να εξετάσει αυτές τις προσφορές για να δουν αν είναι επιτρεπτές σε αυτό τον χώρο γιατί δεν μπορούν να γίνουν όλες οι δραστηριότητες μέσα σε χώρους πρώην στρατοπέδων και αυτό κριθεί προφανώς κερδοφόρο για το Ελληνικό Δημόσιο. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολλοί προσεκτικοί και ως πολίτες αλλά και ως Δημόσιο στις διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την παραχώρηση δημοσίων εκτάσεων. Θα πρέπει να έχουμε ως βάση συζήτησης πως οι χώροι αυτοί είναι δημόσιοι ανήκουν στους δημότες και πρέπει οι δημότες να τους χαίρονται είτε ως χώρους αθλητισμού, είτε ψυχαγωγίας».

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη | Πηγή: serresparatiritis.gr
Από το Blogger.