y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

Με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστο Μέγκλα συνομίλησε ο ΑγροΤύπος για την αποτίμηση της 2ης Διεθνούς Επιχειρηματικής Έκθεσης που διοργανώθηκε στις Σέρρες το τριήμερο 24-26 Ιουνίου. Διοργανωτής ήταν το Επιμελητήριο Σερρών ενώ η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης. Όπως ανέφερε ο κ. Μέγκλας «η διοργάνωση κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική». Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν ο ΑγροΤύπος.

Κε Μέγκλα ποια είναι η αποτίμηση της 2ης Διεθνούς Επιχειρηματικής Έκθεσης;

«Παρόλο που οι εποχές δεν είναι οι καλύτερες όσον αφορά την οικονομία μας, μπορούμε και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες να επιβιώσουμε , να ανέβουμε επιχειρηματικά και να αλλάξουμε και να στραφούνε προς την εξωστρέφεια και την καινοτομία. Ενδιαφέρον για τέτοιες εκδηλώσεις υπάρχει ωστόσο δεν υπάρχει η διευκόλυνση από πλευράς κράτους που καθιστά δύσκολη και γραφειοκρατική τη διαδικασία παραχώρησης εκτάσεων για τέτοιες εκθέσεις. Δεν υπάρχει ρευστότηα και δεν υπάρχει διάθεση. Εμείς θεωρούμε ότι τα καταφέραμε. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών είχαμε πάνω από 68.000 επισκέπτες αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός αν αναλογιστούμε και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην πόλη. Έγιναν πολύ ωραία forum όπως η ημερίδα του πανεπιστημίου Λευκωσίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, όπως επίσης και την ημερίδα του επιμελητηρίου για την εξωστρέφεια και τις εξαγωγές».

Σε αυτό το κομμάτι θα θέλατε να μας πείτε κατά πόσο υπήρξε ενδιαφέρον από παραγωγούς και ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα;

«Υπήρξε ενδιαφέρον ωστόσο οι παραγωγοί και γενικότερα όλοι όσοι θέλουν να εμπλακούν με το κομμάτι των εξαγωγών θα πρέπει να αποκτήσουν μια κουλτούρα οργάνωσης και στοχοθεσίας , πράγματα που απαιτούν εκπαίδευση. Εκεί υστερούμε γενικώς σαν χώρα και οφείλουμε να αλλάξουμε. Η Γεωργία και η Κτηνοτροφία μαζί με όλους τους παραγωγικούς τομείς θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικοί και αυτό μπορεί να γίνει με συγκεκριμένα όπλα και πρωτοβουλίες από πλευράς κράτους όπως είναι ένα ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς. Το κράτος είναι βαθειά γραφειοκρατικό και πρέπει να αλλάξει».

Συνέντευξη στον Αντώνη Ανδρονικάκη
Από το Blogger.