y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

18ο Φεστιβάλ Αμφίπολης - Πρόγραμμα 2016

ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ, 18ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, ΣΕΡΡΕΣ,

Παρασκευή 8 Ιουλίου - μουσική / Έναρξη
Μελίνα Μποτέλλη - Γιάννα Λύκοβα
«Πάμε μια βόλτα στην ...Αμφίπολη»

Μία μουσική παράσταση με τα αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι που έγραψε για το θέατρο και τον κινηματογράφο.   Ερμηνεύτριες της παράστασης «Πάμε μια βόλτα στην ...Αμφίπολη» θα είναι η εξαιρετική ηθοποιός και μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη και η πιανίστα με διεθνή καριέρα και βραβεύσεις Γιάννα Λύκοβα.

Είσοδος ελεύθερη


Σάββατο 16 Ιουλίου - παιδικό θέατρο
“Ειρήνη” του Αριστοφάνη

Η TheatrAction, θέλοντας  να παρουσιάσει μια άλλη πτυχή της ανθρώπινης φύσης και του ανθρωπινού πνεύματος, αυτή της αλληλεγγύης και της  συσπείρωσης για την επίτευξη ενός κοινού στόχου που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, έχει επιλέξει  για τη νέα της καλοκαιρινή παραγωγή, την «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Δέσποινας Σαρόγλου. Μια μουσικοθεατρική παράσταση με πέντε ηθοποιούς – μουσικούς, που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών.  Ένα έργο επίκαιρο, με ένα πανανθρώπινο και αιώνιο μήνυμα.


Κυριακή 17 Ιουλίου - μουσική
Πάρις Παρασχόπουλος 

Τιμητικό αφιέρωμα στον συντοπίτη συνθέτη Πάρι Παρασχόπουλο. Ερμηνεύει τραγούδια του συνθέτη, ο Δημήτρης Νικολούδης. 

Παίζουν: Φίλιππος Κωσταβέλης (πιάνο) - Γιάννης Κολοβός (κοντραμπάσο)
Συμμετέχει ο συνθέτης.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος και μουσικός Αλέξανδρος Τριανταφύλλου. Θα μιλήσουν η ζωγράφος και αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης  Έλλη  Χρυσίδου καθώς και ο Ηλίας Κουτσούκος, συγγραφέας, μέλος της ΕΣΗΕΜΘ και πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.

Είσοδος ελεύθερη


Σάββατο 23 Ιουλίου - μουσική
Γιάννης Κότσιρας - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
«Παραγγελιές»

Ο περασμένος χειμώνας βρήκε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Γιάννη Κότσιρα να παίζουν μαζί σε ένα πρόγραμμα στο οποίο κυριαρχούσαν οι αγαπημένες «Παραγγελιές» του κοινού. Εκεί ζητήθηκαν και ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, πολυαγαπημένα τραγούδια των Ν. Γούναρη, Γ. Μπιθικώτση, Μ. Πλέσσα, Φ. Νικολάου, Γ. Πάριου, Δ. Σαββόπουλου, Μ. Λοΐζου κ.ά.  Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα μοιραστούνε μαζί μας τα τραγούδια εκείνα που το κοινό με την ψηφοφορία του έδειξε ότι αγαπάει και χαίρεται να ακούει. Και φυσικά, τραγούδια καινούρια και παλιά από το πλούσιο ρεπερτόριο τους και τις δημιουργικές τους διασκευές.


Κυριακή 24 Ιουλίου - μουσική
Αργατεία - Χρήστος Τζιτζιμίκας  

Ο Χρήστος Τζιτζιμίκας και η Αργατεία δίνουν ραντεβού στο Φεστιβάλ Αμφίπολης.   Μέσα από την ενδιαφέρουσα αυτή σύμπραξη θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στην παραδοσιακή μουσική και όχι μόνο. Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Μικρά Ασία, Πόντος. Μία μεγάλη συναυλία, μία καταπληκτική ευκαιρία για όλους.

Είσοδος ελεύθερη 


Τετάρτη 27 Ιουλίου - θέατρο
«Το αστείον του πράγματος» του Π. Μέντη

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στο ερασιτεχνικό θέατρο του Νομού Σερρών, η θεατρική ομάδα που μας έρχεται από το Σιδηρόκαστρο και που η δράση της ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ´80  παρουσιάζει σε σκηνοθεσία του Γιώργου Καρύδα ένα έργο που βασίζεται σε διηγήματα που ο μεγάλος Ρώσος δραματουργός Α. Τσέχωφ έγραψε.

Είσοδος ελεύθερη 


Σάββατο 30 Ιουλίου - μουσική 
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Γιάννης Ζουγανέλης

Οι δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες δεν χρειάζονται συστάσεις. Έχουν συστηθεί μόνοι τους μέσα από το σαραντάχρονο έργο τους και θα μοιραστούν για πολλοστή φορά αυτό το καλοκαίρι την ίδια σκηνή.  Τους ενώνουν κοινές εμφανίσεις και τραγούδια.    Θα τραγουδήσουμε πάλι μαζί τους το «Φοβάμαι», τον «Τρελό», τη «Στέλλα» και τόσα άλλα που έχουν αγαπηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, ο καθένας τους θα παρουσιάσει τραγούδια σταθμούς, που έχουν σημαδέψει την παράλληλη πορεία τους.


Σάββατο 6 Αυγούστου - μουσική
Πασχάλης Τόνιος - Γρηγόρης Βαλτινός 

Ένα μουσικό ταξίδι στην πλούσια ιστορία του ελληνικού τραγουδιού από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα  από δύο ανθρώπους που από την συνεργασία τους το ελληνικό τραγούδι βγαίνει κερδισμένο. Για ό,τι αντιστάθηκε στο χρόνο κι έμεινε μέσα στην ψυχή μας.  

Συμμετέχουν  στο τραγούδι:  Αγάπη Λουπατατζή  και  Πανδώρα Καμπούρη. 


Κυριακή 7 Αυγούστου - θέατρο
‘Το στραβόξυλον’ του Δημήτρη Ψαθά 

Ο σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη  Παγγαίου και το Φεστιβάλ Αμφίπολης παρουσιάζουν την εξαιρετική κωμωδία χαρακτήρων του αλησμόνητου Δ. Ψαθά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Γεωργιάδη. "Το στραβόξυλο" παίζεται στην ποντιακή διάλεκτο συμβάλλοντας  τα μέγιστα στην εδραίωση του Ποντιακού θεάτρου.


Τρίτη 9 Αυγούστου - θέατρο
«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη 

Η θεατρική ομάδα Μεσολακκιάς  “Κάτω από τον Τύμβο”παρουσιάζει το αξεπέραστο αντιπολεμικό έργο του Αριστοφάνη στο πλαίσιο του αφιερώματος του 18ου Φεστιβάλ Αμφίπολης στο ερασιτεχνικό θέατρο του νομού μας σε διασκευή και σκηνοθεσία της Κυριακής Συροπούλου.

Είσοδος ελεύθερη 


Πέμπτη 11 Αυγούστου - θέατρο
«Πλούτος» του Αριστοφάνη

Με τους Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη, Τάσο Γιαννόπουλο και Αλμπέρτο Φάϊς

Ο Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί  και μας παρουσιάζει το έργο του κορυφαίου κωμωδιογράφου «Πλούτος» του Αριστοφάνη . Μία παράσταση εξαιρετική που το Φεστιβάλ Αμφίπολης μας δίνει την ευκαιρία να την απολαύσουμε.  Παίζουν οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Τάσος Γιαννόπουλος και ο Αλμπέρτο Φάϊς, μαζί με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών. Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.


Πέμπτη 18 Αυγούστου, πανσέληνος - θέατρο
«Τρωάδες» του Ευρυπίδη 

Η θεατρική ομάδα που από το 2011  υπηρετεί με όραμα το ερασιτεχνικό θέατρο έρχεται από το Πετρίτσι Σερρών για να μας παρουσιάσει το αριστούργημα του μεγάλου τραγωδού Ευριπίδη, ''Τρωάδες'' σε σκηνοθεσία Βαγγέλη  Ζλατίντση.Ένα έργο που διατυπώνει ένα αμείλικτο “κατηγορώ” για τις φρικαλεότητες του πολέμου κι ένα σπαρακτικό αίτημα για ανθρωπισμό.

Είσοδος ελεύθερη 


Παρασκευή 19 Αυγούστου - θέατρο
«Το σώσε» του Μαϊκλ Φρέιν  

Η θεατρική ομάδα Ν. Ζίχνης που ξεκίνησε τη διαδρομή της το 2003, στο πλαίσιο του αφιερώματος  στο ερασιτεχνικό θέατρο, παρουσιάζει την καταπληκτική κωμωδία του Μάικλ Φρέιν που περιγράφει  όλα τα ευτράπελα που μπορούν να συμβούν σε ένα θίασο όταν οι ηθοποιοί δεν παίρνουν σοβαρά τον ρόλο τους. Η σκηνοθεσία είναι του Παντελή Σταυρινού.

Είσοδος ελεύθερη 


Κυριακή 21 Αυγούστου - θέατρο
«Το παράπονο του Οδυσσέα»

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού  Συλλόγου  Ν.Σουλίου μας παρουσιάζει σε σκηνοθεσία της Ελένης  Βαζάκα,  στο πλαίσιο του αφιερώματος μας στα ερασιτεχνικά θέατρα του νομού, ένα έργο με πρωταγωνιστή έναν Οδυσσέα -επαρχιώτη- της μακεδονικής ενδοχώρας.    Το έργο ανεβαίνει στην δαρνάκικη διάλεκτο, πράγμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Είσοδος ελεύθερη 

Επιμέλεια: SerresLand Team
Από το Blogger.