y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Σαν σήμερα πριν 13 χρόνια (21/6/2003) πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση στις Σέρρες του κ.κ. Θεολόγου ο οποίος διαδέχθηκε τον Μητροπολίτη Μάξιμο (κατά κόσμο Γ.Ξυδά), ο οποίος εκοιμήθη στις 5 Μαρτίου του ίδιου έτους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ,

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, Υπέρτιμος και Έξαρχος Πάσης Μακεδονίας κ.κ. Θεολόγος (κατά κόσμον Ιωάννης Αποστολίδης) είναι Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Γεννήθηκε στο Βόλο στις 27 Μαρτίου του 1967. Φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία απεφοίτησε το 1988. συνέχισε τις σπουδές του στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. στον τομέα της εκκλησιαστικής ιστορίας. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Διακόνησε ως Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης Βόλου, καθώς και σε πολλούς τομείς ποιμαντικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, όπως στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις ως αρχηγός και υπαρχηγός, ως παραγωγός Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών εκπομπών, ως υπεύθυνος σεμιναρίων για νέους κληρικούς κ.λ.π.

Το 1999 μετατέθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, διορίστηκε το ίδιο έτος Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και το 2000 Αρχιγραμματέας αυτής. Ως Αρχιγραμματέας της Συνόδου συμμετείχε ως μέλος επίσημων αντιπροσωπειών σε αποστολές σε ομόδοξες εκκλησίες ανα τον κόσμο. Παράλληλα μέχρι την εκλογή του υπηρέτησε ως Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον τίτλο του Επισκόπου της Πάλαι Ποτέ Διαλαμψάσης Επισκοπής Σαλώνων. Υπηρέτησε ως Αρχιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού.

Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης στις 16 Μαΐου 2003 (με 63 ψήφους -σχεδόν παμψηφοι) και ενθρονίστηκε στην πόλη των Σερρών στις 21 Ιουνίου του ίδιου έτους, από τον τότε Αρχιεπισκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο.

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.