y
[GDK][carousel2][#5E00FF]

«Είχε δύο παιδιά, δύο αγόρια 22 χρονών περίπου, ένα χρόνο διαφορά έχουν, ήταν ο πρώτος νοικοκύρης στο Μεγαλοχωρι», δήλωσε ο συγγενής του άτυχου εργοδηγού.


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Σερρών απο το δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας όταν δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και δύο ακόμη τραυματίστηκαν από σύγκρουση δύο βαγονέτων του ΟΣΕ στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Χρυσού και Τούμπας.  

Το νήμα της ζωής του 58χρονου Ηλία Μπαρακλή κόπηκε ξαφνικά εν ώρα εργασίας ύστερα απο τη σφοδρή σύγκρουση, η οποία σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Το protothema.gr μίλησε με τον πρώτο ξάδερφο του άτυχου εργοδηγού, ο οποίος ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό γεγονός. 

«Το έμαθα από τρίτο άτομο. Μια πόρτα είμαστε. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν σκοτώθηκε ο πρώτος σου ξάδερφος. Έγινε στη μία το μεσημέρι», λεει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλίας Μπαρακλής. «Συγκεκριμένα κάποιος που δουλεύει στη Θεσσαλονίκη, μηχανικός είναι, πήρε τηλέφωνο σε μια νύφη του εδώ στο χωριό, στο Μεγαλοχώρι και είπε ότι τον έναν τον χτύπησε, του έκοψε το χέρι, τους δύο τους σκότωσε ακαριαία και οι άλλοι δύο χαροπαλεύουν. Ο ξάδερφος ήταν εργοδηγός, υπεύθυνος για τους εργάτες. Ηταν 58 χρονών, είχε δύο παιδιά, δύο αγόρια 22 χρονών περίπου, ένα χρόνο διαφορά έχουν. Ήταν ο πρώτος νοικοκύρης στο Μεγαλοχωρι». 

Ο άτυχος Ηλίας Μπαρακλής ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο ξάδερφός του: «Σηκωνόταν στις 4 το πρωί να κανει τις δουλειές του, να φτιάξει τον μπαξέ του και να πάει στη δουλειά», λέει και τονίζει πως μετά το καλοκαίρι θα έβγαινε στη σύνταξη: «Η υπόλοιπη σειρά του είχε βγει στη σύνταξη και αυτός έμεινε για λίγο καιρό ακόμη, μάλλον για να βγάλει το καλοκαίρι, για να συμπληρώσει τα χρόνια».

Ακόμη εξηγεί: «Όταν πήρα την αδελφή μου να μου πει πως έγινε, μου είπε ότι εκεό σε μία στροφή, όπως δούλευαν τα μηχανήματα, δεν άκουσαν το τρένο που ερχόταν και τους πήρε παραμάζομα όλους».

Αφήνει, δε, ερωτηματικά για το πώς δόθηκε εντολή να ξεκινήσει το τραίνο το δρομολόγιο, εφόσον ήταν γνωστό ότι γίνονταν εργασίες στην περιοχή:  «Ο άλλος που δουλεύει στον ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι έδωσαν εντολή από την Αθήνα να ξεκινήσει το τραίνο. Δηλαδή, αφού γνωρίζουν ότι δουλεύουν οι εργάτες, πώς γίνεται αυτό το πράγμα;».

Πώς συγκρούστηκαν τα δύο βαγονέτα του ΟΣΕ

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και δύο ακόμη τραυματίστηκαν από σύγκρουση δύο βαγονέτων του ΟΣΕ που σημειώθηκε γύρω στη 13.30 το μεσημέρι της Δευτέρας στις Σέρρες, στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Χρυσού και Τούμπας

Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο anexartitos.gr, επρόκειτο για δύο βαγονέτα (μηχανήματα γραμμής) στα οποία επέβαιναν εργαζόμενοι του ΟΣΕ. Στο ένα (όχημα τύπου UNIMOG που επέβαινε πάνω στις ράγες με ειδικούς τροχούς γραμμής) επέβαινε συνεργείο το οποίο πραγματοποιούσε ψεκασμούς καταπολέμησης των αγριόχορτων δίπλα από τις γραμμές και στο δεύτερο (ειδικό όχημα μεταφοράς εργαλείων και προσωπικού) άλλο συνεργείο που έκανε εργασίες συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ψεκαστικό κινούνταν με μικρή ταχύτητα, όμως το όχημα συντήρησης είχε αναπτύξει ταχύτητα και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν ο οδηγός αντιλήφθηκε το άλλο βαγόνι σε απόσταση 100 μέτρων.

Αμέσως στο σημείο έφθασε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, όμως για δύο από τους εργαζόμενους του ΟΣΕ που επέβαιναν στα βαγόνια ήταν ήδη αργά. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της αστυνομίας, οι δύο εργαζόμενοι του ΟΣΕ που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά τη σύγκρουση είναι καλά στην υγεία τους. Οι τραυματίες φαίνεται ότι ήταν οδηγοί των οχημάτων και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Ο ένας μεταφέρθηκε προληπτικά, λόγω του σοκ που υπέστη, ενώ ο δεύτερος φέρει ελαφρά τραύματα.

Από το Blogger.