y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Η 12η Διεθνής Πανεπιστημιάδα Θεάτρου ανοίγει τις πύλες της, στις 20 Μαΐου 2016.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ,

Θεατρικά σχήματα από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου θα συναντηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια παρουσιάζοντας τις επιλογές τους.

Την έναρξη της 12ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου και το πρόγραμμα των παραστάσεων, παρουσίασαν με συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ  Σοφία Μπιτζίδου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Παναγιώτης Μέντης την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.

Ο κ. Αγγελίδης αναφερόμενος στην Πανεπιστημιάδα είπε ότι: «Η 12η Διεθνής Πανεπιστημιάδα Θεάτρου ανοίγει τις πύλες της, στις 20 Μαΐου 2016, στα Αστέρια.

Η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου είναι μια γιορτή του Θεάτρου και της νεολαίας. Στη γιορτή αυτή καταθέτουν το μεράκι τους και την αγάπη τους για τη θεατρική τέχνη φοιτητές από Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Τα τελευταία πέντε χρόνια από το έτος 2011 έως και το έτος 2015 η Πανεπιστημιάδα πραγματοποιούνταν μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, το οποίο ολοκληρώθηκε και δεν θα συνεχιστεί. Όμως η Δημοτική Αρχή συνεχίζει  την Πανεπιστημιάδα με χρήματα του Δήμου και για το σκοπό αυτό διαθέσαμε για το έτος 2016 το ποσό των 50.000€.

Παρά την οικονομική κρίση που διανύουμε, τόνισε ο κ. Αγγελίδης, αξίζει να διαθέσουμε χρήματα για τον πολιτισμό και να σταθούμε δίπλα στους νέους, ακούγοντάς τους, σε όσα έχουν να μας πουν μέσα από τα θεατρικά έργα που διάλεξαν. Τις αλλαγές και τις ελπίδες μόνο από τις γενιές που έρχονται μπορούμε να τις περιμένουμε».

Παίρνοντας το λόγο, η κ. Μπιτζίδου είπε μεταξύ των άλλων, ότι η Διεθνής Πανεπαστημιάδα Θεάτρου αποτελεί πλέον ένα θεσμό πολιτισμού για τον Δήμο Σερρών και ότι το θέατρο στις Σέρρες ανοίγει τις πόρτες του  στις καινούργιες γενιές, στις ανοιχτές καρδιές, που υπερασπίζονται διαχρονικές αξίες που δεν σβήνουν ποτέ.

Ενώ ο κ. Μέντης, αφού παρουσίασε το πρόγραμμα της Πανεπιστημιάδας, αναφέρθηκε και αυτός στους νέους λέγοντας, ότι η Ελπίδα μόνο από τους νέους υπάρχει περίπτωση να ξαναγεννηθεί. Ας δώσουμε λοιπόν τον λόγο στα νιάτα που μαθαίνουν, που αισθάνονται, που δημιουργούν, που είναι έτοιμα να ανατρέψουν και να προτείνουν, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μέντης.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των παραστάσεων της 12ης Πανεπιστημιάδας.
Από το Blogger.