y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Στην πρώτη φάση επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου εκτός Θεσσαλονίκης εντάσσονται οι Σέρρες και τα έργα για τη σύνδεση της πόλης αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2017 ανακοίνωσε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου από την πόλη των Σερρών απαντώντας σε επερώτηση που κατέθεσε από την παράταξη του κ. Γιάννη Ιωαννίδη ο κ. Αθανάσιος Μπασδάνης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ,

«Προτεραιότητά μας στο νέο ΕΣΠΑ είναι η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε κάνει ως διοίκηση της ΠΚΜ τέσσερις συναντήσεις στο αρμόδιο Υπουργείο και άλλες δυο στην Περιφέρεια, όπου προγραμματίζουμε και τα έργα και τους απαιτούμενους πόρους μέσω του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) για τη χρηματοδότηση της επέκτασης.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο τη ΔΕΠΑ και την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και περιμένουμε από τη ΔΕΠΑ και ΕΠΑ να μας καταθέσουν μελέτη κόστους – οφέλους για όλες τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στη δέσμευση των απαιτούμενων ποσών από το νέο πρόγραμμα για να ενταχθούν τα έργα και να αρχίσει η κατασκευή τους» είπε ο κ. Τζιτζικώστας συμπληρώνοντας πως σε πρώτη φάση θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο οι Σέρρες, το Κιλκίς, η Βέροια, η Κατερίνη και τα Γιαννιτσά ενώ το συνολικό ποσό που θα δαπανήσει η Π.Κ.Μ από το νέο ΕΣΠΑ για το έργο αυτό, θα ξεπεράσει τα 20 εκ. ευρώ.

Πηγή: news.makedonias.gr
Από το Blogger.