y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Χειρόφρενο τράβηξαν την Πέμπτη 14/4 τα ταξί οι ιδιοκτήτες ταξί σε ολόκληρη τη χώρα, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στις προωθούμενες φορολογικές ρυθμίσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ

Οι ιδιοκτήτες ταξί, ζητούν να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 13%, να μειωθεί ο συντελεστής φορολόγησης 26% και ο αντίστοιχος προείσπραξης, να υπάρχει συμβατότητα εισφορών ΟΑΕΕ και εισοδήματος, αφορολόγητο στα 12.000 € και την παράταση των ταμειακών μηχανών μέχρι την έκδοση νέων ταμειακών και την ομαλοποίηση της αγοράς.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχε το Σωματείο ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Σερρών Άγιος Χριστόφορος τα μέλη του οποίο πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στην οδό Μεραρχίας μέχρι το ύψος του Διοικητηρίου, εκεί στάθμευσαν τα οχήματά τους χωρίς να παρεμποδίζουν την συγκοινωνία. Ακολούθησε επίσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη στον οποίο και κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματα τους.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Μπάρμπας: «Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ, υπάρχει μία Πανελλαδική απεργία στο κάλεσμα της το Σωματείο ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Σερρών Άγιος Χριστόφορος έκανε την κίνηση που έπρεπε να κάνει. Αποφασίσαμε να κάνουμε μία ειρηνική κινητοποίηση χωρίς να ενοχλούμε και να παρεμποδίσουμε την κυκλοφορία των Σερρών. Φέραμε τα αιτήματα μας για να τα καταθέσουμε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη, ευχής έργων να δεχτούν τα αιτήματά μας και να τα μεταβιβάσουν στην κεντρική εξουσία.

​Παράταση

Το ζητούμενο είναι να υπάρξει μία σχετική παράταση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, δεν θέλουμε να φοροδιαφεύγουμε, από το 2009 είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι. Με τη νέα διάταξη που θέλει η Κυβέρνηση να μας εντάξει καταργεί όλες τις φορολογικές μηχανές που έχουμε στα οχήματά μας μαζί με τα ταξίμετρα μας επιβάλουν ένα κόστος λειτουργίας άνω των 1000 ευρώ εκ των οποίο σε δύο συγκεκριμένες εταιρίες και όχι της ελεύθερης αγοράς να μπορούμε να επιλέξουμε κάτι πιο ανταγωνιστικό. Θα συνδεόμαστε online στο σύστημα «ΣΥΖΕΞΙΣ» του Υπουργείου απευθείας από τον μετρητή μας και την Ταμειακή και τον μετρητή ταξίμετρο κάτι το οποίο έρχεται και στους υπόλοιπους κλάδους. Το σύστημα «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» με ασύρματη ενδοεπικοινωνία δεν είναι έτοιμο 100% για αυτό ζητάμε μία παράταση για να λυθεί αυτό το μέτρο για να μπορέσουμε να οργανωθούμε να δούμε τα οικονομικά μας. Σε μία τέτοια δύσκολη συγκυρία οικονομική η πτώση του τζίρου ανέρχεται στο 50% σε σχέση με πέρσι. Είναι μία δαπάνη που δεν θα μπορέσουμε να αντέξουμε γιατί αγγίζει από τα 1000 ευρώ και πάνω το κόστος το αυτοκίνητο».

Πηγή: serresparatiritis.gr
Από το Blogger.