y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Χορηγήθηκε Άδεια ίδρυσης και Λειτουργίας πεδίου προσγείωσης Υπερελαφρών Πτητικών Αθλητικών Μηχανών στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νέου Σουλίου (πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών) του Δήμου Εμμ. Παππά νομού Σερρών, με φορέα διαχείρισης την Αερολέσχη Σερρών με την ονομασία Πεδίο Προσγείωσης Σερρών «Εμμανουήλ Παππάς».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΣΕΡΡΩΝ,

Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 938Β/6-4-2016 η απόφαση αδειοδότησης του νέου πεδίου προσγείωσης «Εμμανουήλ Παππάς» της Αερολέσχης Σερρών. Μετά την έκδοση ΝΟΤΑΜ το αεροδρόμιο θα ξεκινήσει και επίσημα τη λειτουργία του.

Πρόκειται για δικαίωση της πολύχρονης προσπάθειας του Διοικητικού Συμβουλίου της Αερολέσχης Σερρών (Πρόεδρος ο κ. Γ.Βασιλείου), η οποία ξεκίνησε από το 2009 όταν αρχικά με απόφαση του Νομάρχη καθορίστηκε η χρήση γης, στη συνέχεια το ίδιο έτος ακολούθησε απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την οποία παραχωρήθηκε η έκταση στην Αερολέσχη Σερρών για την κατασκευή του διαδρόμου. στη συνέχεια υποβλήθηκε το 2011 η πρώτη αίτηση για την δημιουργία Πεδίου ΥΠΑΜ. Το καλοκαίρι του 2013 εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί όροι, ενώ ακολούθησε το Φθινόπωρο του ίδιου έτους η έκθεση αυτοψίας από υπαλληλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορία. Μεσολάβησε μία τριετία και τον περασμένο Φλεβάρη  με αρχές Μάρτη η Γενική Διεύθυνση Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας της ΥΠΑ, έδωσε το τελικό ΟΚ.

Το πεδίο προσγείωσης θα χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση πτήσεων Υπερελαφρών Πτητικών Αθλητικών Μηχανών (ΥΠΑΜ) του φορέα λειτουργίας και των προσώπων που έχουν εξασφαλίσει την έγκριση του χωρίς αμοιβή.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τήρηση, με ευθύνη του φορέα λειτουργίας του πεδίου προσγείωσης, των όρων και προϋποθέσεων της παρούσας για την ασφαλή λειτουργία του.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΣΕΡΡΩΝ,

Οι πτήσεις προς και από το πεδίο προσγείωσης θα εκτελούνται σύμφωνα με τους ισχύοντες Νόμους και Διατάξεις, Διατάγματα, Κανονιστικές Αποφάσεις και Κανονισμούς, σε συνάρτηση με την ευθύνη του χειριστή του αεροσκάφους, των επιδόσεων και περιορισμών του αεροσκάφους, ως προς τον τύπο και το βάρος προσγείωσης−απογείωσης, λαμβανομένων υπόψη των επικρατούντων καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Ειδικότερα για το εν λόγω πεδίο προσγείωσης υφίστανται οι παρακάτω περιορισμοί και προϋποθέσεις λειτουργίας:

Θα εκτελούνται μόνο VFR πτήσεις.

Οι απογειώσεις και προσγειώσεις από και προς το πεδίο προσγείωσης θα εκτελούνται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Κανονισμού ΥΠΑΜ και τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας όπως περιγράφονται στο AIP GREECE και επιπλέον σύμφωνα με τους αντίστοιχους κανόνες των VFR πτήσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες της περιοχής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΣΕΡΡΩΝ,

Είναι υποχρεωτική η κατάθεση σχεδίου πτήσης από τα αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν το πεδίο προσγείωσης στο Γραφείο Αναφορών (Aerodome Reporting Office) του Κρατικού Αερολιμένα Μακεδονίας, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο AIP GREECE.

Ο φορέας λειτουργίας είναι υπεύθυνος για την συνεχή επιτήρηση −έλεγχο προς αποφυγή χρησιμοποίησης του εν λόγω πεδίου προσγείωσης για απογειώσεις − προσγειώσεις ανεξέλεγκτων πτήσεων.

Όλα τα παραπάνω θα αναφέρονται μεταξύ άλλων στο Πλαίσιο Συνεργασίας που θα εκπονηθεί με ευθύνη του υπεύθυνου λειτουργίας του πεδίου σε συνεργασία με την Υπηρεσία ΕΕΚ του ΚΑΘΜ για τον καθορισμό των όρων λειτουργίας του πεδίου.

Πρόκειται για το δεύτερο αεροδρόμιο που δημιουργείται στις Σέρρες μετά το αντίστοιχο στο Χορτερό του Δήμου Σιντικής.

Πηγή: anexartitos.gr
Από το Blogger.