y
[GDK][carousel2][#5E00FF]


Τη δήλωση του Χοσέ Εμίλιο Φουρτάδο «Εγώ είμαι ο Μπατίστα του Πανσερραϊκού» σχολίασε μιλώντας στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΑ Σερρών ο… ίδιος ο Ντανιέλ Μπατίστα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΠΑΤΙΣΤΑ

Ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Εθνικού μίλησε για τον συμπατριώτη του που διακρίνεται φέτος στο πρωτάθλημα της Football league με τα χρώματα του Πανσερραϊκού (πρώτος σκόρερ με 12 γκολ) : «Τον γνωρίζω τον Φουρτάδο.  Είναι συμπατριώτης μου και προσπάθησα να τον βοηθήσω όταν ήρθε στην ΑΕΚ για να καθιερωθεί.  Ο Εμίλιο, όμως, στην ΑΕΚ δεν τα πήγε τόσο καλά. Χαίρομαι όμως που στον Πανσερραϊκό διακρίνεται. Ξέρεις, πολλοί ποδοσφαιριστές δεν ταιριάζουν σε κάποιες ομάδες και ταιριάζουν σε κάποιες άλλες.  Δεν ταίριαξε στο στιλ παιχνιδιού της ΑΕΚ και ήταν δύσκολο για αυτόν γιατί η ΑΕΚ δεν δημιουργούσε πολλές ευκαιρίες εκείνη την περίοδο ενώ ο Φουρτάδο  είναι σέντερ φορ περιοχής. Όλη η ομάδα πρέπει να δουλεύει για αυτόν για να μπορεί να σκοράρει».

Για τα πλεονεκτήματα του Φουρτάδο

«Έχει καλά στοιχεία σαν σέντερ φορ. Μέσα στην περιοχή πρέπει να έχεις καλά ξεπετάγματα, γρήγορες αντιδράσεις και να είσαι εκρηκτικός. Ο Φουρτάδο τα έχει αυτά».

Γιατί το ότι θέλει να γίνει και αυτός Έλληνας.

«Αν θέλει κι έχει τις προϋποθέσεις να γίνει. Θα είναι καλό για αυτόν.  Είναι όμως  33 ετών, έ  άργησε λιγάκι, δεν θα με φτάσει να παίξει και αυτός στην Εθνική Ελλάδος(γέλια).

Για τους παίκτες από το Πράσινο Ακρωτήρι που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα.

«Ναι, πολλοί δεν το ξέρουν το Πράσινο Ακρωτήρι. Είναι νησάκια δίπλα από τη Σενεγάλη ,κάτω από τα Κανάρια νησιά. Από εκεί κατάγομαι εγώ,  ο Φουρτάδο, ο Λίμα που έπαιζε στον  Πανιωνίο, ο Ερνάνι του Ολυμπιακού  και ο Ροντρίγκεζ του ΠΑΟΚ. Όπως βλέπεται έχουμε καλούς παίκτες από εκεί.  Είναι μικρό νησί και τα παιδιά παίζουν μπάλα στο δρόμο, στις αλάνες κι έχουν ταλέντο, σαν μικρή Βραζιλία είναι η πατρίδα μου (γέλια)».

Οι συμβουλές του προς το Φουρτάδο:

«Όταν ένας επιθετικός έχει επιτυχίες και βάζει γκολ πρέπει να δουλέψει ακόμα περισσότερο γιατί τον παίρνουν… χαμπάρι οι αμυντικοί και τον μαρκάρουν ακόμα πιο στενά και πρέπει να είναι πολύ πιο προετοιμασμένος και να κάνει πολύ έξτρα προπόνηση στα τελειώματα και στην τεχνική για να μπορεί να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερος. Αν επαναπαυτείς δεν θα έχεις συνέχεια στην επιτυχία σου».

Οι συμβουλές του προς τα νέα παιδιά

«Ξέρω ότι η Βόρεια Ελλάδα βγάζει πολλά ταλέντα και δυνατά παιδιά και για μένα ο σέντερ φορ πρέπει να είναι ψηλός, δυνατός και γρήγορος (υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις). Βασικά πρέπει να δουλέψουν πολύ με ατομική προπόνηση. Στην Ελλάδα δεν το κάνουν αυτό. Έχω μια ακαδημία και δουλεύω στην ατομική προπόνηση με τα παιδιά και βλέπω μεγάλη βελτίωση στην τεχνική και στα τελειώματα.  Στην Ελλάδα δεν δουλεύουν πολύ στην τεχνική παρά μόνο στη φυσική κατάσταση, μόνο τρέχουν όλη την ώρα κι εγώ πιστεύω ότι αυτό είναι λάθος. Τα παιδιά πρέπει να δουλεύουν πολύ με μπάλα και τεχνική. Στην Ελλάδα δεν δουλεύουν πολύ με τεχνική. Το ποδόσφαιρο είναι τεχνική. Αν δεν ξέρεις μπάλα, ότι και να κάνεις, όσο κι αν τρέξεις, παίκτης δεν γίνεσαι. Μπορείς να πεις ότι το ταλέντο γεννιέται αλλά αυτός που έχει λιγότερο ταλέντο αν δουλεύει περισσότερο από αυτόν που έχει περισσότερο ταλέντο έχει τύχη. Αυτός που δουλεύει σκληρά δικαιώνεται. Όλα είναι θέμα δουλειάς. Αν δουλεύεις κι έχεις θέληση να πετύχεις, θα πετύχεις. Αλλά πρέπει να ιδρώσεις πολύ. Χρειάζεται πολύ δουλειά»

Για το ρόλο του προπονητή σε μια ομάδα:

«Ο προπονητής παίζει μεγάλο ρόλο. Ο προπονητής είναι αυτός που θα σε απογειώσει,  θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος. Για μένα ο προπονητής είναι αυτός που βοηθάει τον ποδοσφαιριστή να γίνει καλύτερος. Αυτός που δεν βοηθάει τον ποδοσφαιριστή να γίνει καλύτερος δεν θεωρώ ότι είναι καλός προπονητής. Εμένα προσωπικά δεν με βοήθησε κάποιος προπονητής γιατί δούλευα από μόνος μου κι επειδή είχα κάποιο ταλέντο και μπορούσα να κάνω αυτοκριτική. Ήξερα τι ακριβώς μπορούσα να κάνω. Όταν έπαιζα δεν κάναμε ατομική προπόνηση, τώρα όμως και οι συνθήκες είναι καλύτερες και οι γνώσεις είναι περισσότερες για να γίνεις καλύτερος. Εγώ δεν έκανα ατομική τεχνική προπόνηση γιατί πίστευα ότι είχα τεχνική αλλά αυτό ήταν λάθος γιατί μπορούσα να γίνω καλύτερος αν δούλευα στα τελειώματα. Πολλές φορές κάναμε προπόνηση χωρίς μπάλα».

Για τους επιθετικούς που ξεχώριζε και ξεχωρίζει:

«Φοβερός επιθετικός ήταν ο Θωμάς Μαύρος. Επίσης ο Δημήτρης Σαραβάκος ήταν τρομερός, πολύ εκρηκτικός και πολύ καλός με τη μπάλα.  Τώρα δεν έχει πολλούς καλούς επιθετικούς. Ο  Αθανασιάδης του ΠΑΟΚ είναι κάπως καλός αλλά τον βλέπω λίγο αργό στις κινήσεις του. Ενώ έχει τεχνική, είναι καλός με τη μπάλα αλλά εγώ πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να αφοσιωθούνε στη δουλειά για να γίνουν και καλύτεροι. Να δουλεύουνε λίγο παραπάνω στις αδυναμίες τους. Δεν βλέπω όμως να βελτιώνονται και να γίνονται καλύτεροι.  Δεν υπάρχουν καλοί επιθετικοί στην Ελλάδα  γιατί εδώ δουλεύουν πολύ στον αμυντικό τομέα.  Όλοι οι προπονητές και το σύστημα δουλεύουν αμυντικά,  δεν δουλεύει κανένας επιθετικά».

Όσο για αυτό που είπε ο Φουρτάδο ότι είναι «ο Μπατίστα του Πανσερραϊκού» ο Ντανιέλ Μπατίστα είπε ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται: «Δουλειά, δουλειά και δουλεία για να γίνει Μπατίστα».

Πηγή: ert.gr
Από το Blogger.